Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Investeerders kopen verkeerde UNI token – Unicorn stijgt met 500.000%

Sommige tokens met dezelfde ticker als Uniswap (UNI) hebben een koersstijging gezien maar 1 schoot er echt bovenuit. Tijdens de corona crisis zagen we investeerders al eens een grote fout maken met ZOOM aandelen. Nu zien we dezelfde fout op de cryptomarkt.

Doordat investeerders niet goed hebben opgelet welke token ze kopen is de Unicorn token even met meer dan een half miljoen procent gestegen.


Een bizarre fout

De ‘echte’ UNI is de governance-token van het grootste gedecentraliseerde uitwisselingsprotocol Uniswap. Deze token genereerde een enorme hype in de branche, vooral omdat iedereen die voor 1 september Uniswap gebruikte 400 UNI-tokens ontving die momenteel verhandelen tegen een prijs van $5 per stuk.

Dit had een ernstig effect op het netwerk van Ethereum, aangezien de transactiekosten omhoog vlogen en miners in een uur tijd maar liefst een miljoen dollar aan transactiekosten genereerden.

Maar dat is niet het meest bizarre dat is gebeurd. Een token, met dezelfde ticker als die van Uniswap, maar met de naam Unicorn Token, steeg met een verbazingwekkende 500.000% voordat de prijs weer ineen stortte.

Prijs Unicorn token – Bron: CoinGecko

De prijs van de Unicorn-token steeg binnen enkele minuten van ongeveer $0,001 naar maar liefst $5. De token verhandelde een tijdje voor deze prijs maar crashte even later weer richting de $0,00.


Een menselijke fout

Een menselijke fout lijkt de meest voor de hand liggende en waarschijnlijke verklaring te zijn voor wat er is gebeurd. Beleggers zijn naar de markt gehaast in de hoop het nieuwe UNI-token van Uniswap te kopen, zonder veel aandacht te besteden aan details.

Het is ook vermeldenswaard dat de token voornamelijk werd verhandeld op een relatief minder bekende cryptocurrency-exchange en een 24-uursvolume genereerde van meer dan $46 miljoen.

In ieder geval hebben andere tokens met dezelfde ticker, zoals Universe Token, ook een lichte stijging in hun waarde gezien, waarschijnlijk om dezelfde reden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten