Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Uniswap token gelist op Coinbase na $1.500 airdrop

De populaire en bekende Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase heeft bekend gemaakt dat het UNI op hun platform gaat vermelden. UNI, de native token van de gedecentraliseerde exchange Uniswap, heeft haar gebruikers een stimulus check van $1.500 gestuurd.


UNI-stortingen al beschikbaar

Inmiddels is de waarde van UNI, door onder andere deze bekendmaking, met ruim 20% gestegen, naar bijna $4.

Momenteel worden UNI-stortingen op het Coinbase geaccepteerd, waarna binnenkort ook de handel erin mogelijk zal gaan worden. Hiervoor moeten eerst voldoende liquiditeitsvoorwaarden behaald zijn. Deze moeten worden behaald zodat een eenzijdige markt voorkomen kan worden. Ook kan op deze manier voorkomen worden dat grote UNI-houders op eenvoudige wijze de markt kunnen beïnvloeden. Dat deze voorwaarden eerst behaald moeten worden is dus geen slechte vereiste.


Niet geheel onverwacht

Dat Coinbase de native token van Uniswap nu toevoegt is geen geheel onverwachte zet. Coinbase is namelijk zelf een investeerder in Universal Navigation Inc. Dit is het moederbedrijf en tevens de ontwikkelaar van Uniswap. Hiermee bezitten ze zelf ook direct UNI-tokens.

Coinbase is dan ook van plan om zijn investering in UNI in de zeer nabije toekomst verder uit te gaan breiden. Hiervoor handhaaft de populaire cryptocurrency exchange een intern beleid met betrekking tot de timing van de toegestane beschikking over zijn digitale activa.


Minimum 400 UNI-tokens airdropped

Slechts enkele uren voor de bekendmaking van Coinbase, had Uniswop haar tokens al naar haar gebruikers gestuurd. Dit door middel van airdropping. Iedereen die het Uniswap-platform voor 1 september 2020 gebruikt heeft, ontving minimaal 400 UNI-tokens, met een waarde van circa $1.500 op het moment dat dit artikel geplaatst is. Het gaat hier om een groot aantal gebruikers, waaronder liquiditeitsverschaffers, maar ook losse handelaren en zelfs diegene die transacties op het netwerk wouden uitvoerden, maar dit niet deden vanwege bijvoorbeeld hoge gaskosten. Iedereen die gebruik maakte van het platform ontving zijn of haar UNI-tokens.

Hiermee ontvingen de Uniswap-gebruikers een paar honderd Amerikaanse dollar meer dan wat de Amerikaanse burgers eerder dit jaar ontvingen. Zo ontvingen zij eerder dit jaar $1.200 als onderdeel van hun stimuleringspakket, met als doel de economie tijdens de wereldwijde COVID-19-pandemie draaiende te houden.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten