hilton
Bitcoin

Het El Salvador Hilton hotel wordt gefinancierd via Bitcoin’s Liquid Network

El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat Bitcoin adopteerde als wettig betaalmiddel. Langzamerhand komen er interessante Bitcoin-gerelateerde projecten op gang in het land. Zo ligt er nu een plan om een gigantisch nieuw Hilton hotel te financieren met investeringstokens op de Bitcoin blockchain.

Meer specifiek het Liquid Network, een tweede laag op de Bitcoin blockchain die het mogelijk maakt om snel en goedkoop transacties te doen.

Investeren in het nieuwe Hilton hotel van El Salvador

Het plan is om 6,25 miljoen dollar op te halen van crowdfunders om het nieuwe hotel, dat naast de internationale luchthaven moet komen, te financieren.

Overigens krijgen investeerders geen direct aandeel in het hotel, maar lijkt het om een obligatieronde te gaan. Geldleners aan het project krijgen 10 procent op jaarbasis en moeten hun geld voor vijf jaar afstaan.

Paolo Ardoino, de huidige CEO van Tether, is in ieder geval enthousiast over de plannen. “Voor het eerst krijgen investeerders die normaal niet in deze zaken kunnen beleggen de mogelijkheid om dat te doen. Terwijl uitgevers van de beleggingen die minder toegang hebben tot kapitaal voor een nieuwe asset-klasse kunnen kiezen om geld op te halen.”

Investeerders moeten overigens minimaal 1.000 dollar inleggen om de token onder de ticker HILSV te kopen op het Liquid Network. Liquid is in 2018 gebouwd door Blockstream, het bedrijf van Bitcoin OG Adam Back.

Gratis overnachtingen in het hotel

Tokenhouders van het project krijgen naast de rente van 10 procent ook gratis overnachtingen in het nieuwe hotel. Dat gaat allemaal op basis van de omvang van hun investering.

Die rente van 10 procent lijkt in ieder geval meer dan redelijk, omdat je op een Amerikaanse staatsobligatie ongeveer 5 procent krijgt. Daarbij is de verwachting daarvoor natuurlijk dat we ergens dit jaar renteverlagingen krijgen van de Amerikaanse centrale bank, waardoor die rentes dalen en de Hilton-tokens in theorie meer waard zijn.

Al hangt dat natuurlijk ook af van het succes van het project. Een hotel bouwen is één, maar er moeten uiteindelijk wel kamers geboekt worden.

Wat dat betreft komt er natuurlijk wel wat risico bij kijken. Je bent als obligatiehouder wel beter beschermd dan als aandeelhouder. Schuldeisers krijgen immers vrijwel altijd voorrang op aandeelhouders.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?