Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

IOHK gaat Fortune 500 bedrijven aan boord halen voor adoptie in Afrika

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA) en mede-oprichter van Ethereum (ETH), is van plan Fortune 500 bedrijven aan boord te halen om Cardano in Afrika aan te nemen.


Cardano gaat richting Afrika

In een nieuw interview met Forkast.News gaf Charles Hoskinson, tevens de CEO van IOHK, een aantal interessante inzichten in zijn strategie voor het jaar 2021. De uitvinder van Cardano beweerde dat Fortune 500-bedrijven die willen investeren in opkomende economieën in Afrika en het Midden-Oosten een snellere en goedkopere betalingen systeem nodig. Met name de lokale transacties zouden hier veel profijt van kunnen krijgen. Hoskinson ziet de ideale oplossing voor dit probleem in zijn eigen Cardano-project. Daarom zal hij Fortune 500 met agressieve-strategie benaderen om de grootste Amerikaanse bedrijven aan boord te krijgen. Daarmee wil hij ADA aan hen verkopen als dé oplossing.

”Een Fortune 500 bedrijf heeft nieuwe tools nodig om op die markt te komen en met de consumenten te werken. We kunnen dat faciliteren omdat we ons al meer dan drie (3) jaar in die rechtsgebieden bevinden, met name in Ethiopië.

Hoskinson wijst al een tijdje op het enorme potentieel van het Afrikaanse continent voor gedistribueerde grootboektechnologie en digitale valuta’s. Voordat de wereldwijde Covid-19-pandemie uitbrak, gaf het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aan dat de top vijf van snelst groeiende economieën ter wereld zich in Afrika hebben gevestigd.

Hiernaast is er volgens Hoskinson een groeiende acceptatie van crypto valuta’s onder jonge Afrikanen is. Daarnaast zei hij dat dat er veel belangstelling is voor Cardano vanuit Afrikaanse landen. Hierdoor zijn er al centrale banken in Centraal-Afrika die IOHK hebben benaderd hebben. Deze banken hebben voorgesteld om iets te doen in termen van een centrale bank digitale valuta (CBDC).

In het interview met Forkast.News benadrukte Hoskinson het feit dat Afrika “rijp is voor gedecentraliseerde financiering” (DeFi). Dit vanwege zijn gefragmenteerde economie en onderontwikkeld banksysteem. Verwijzend naar de werving van Fortune500-bedrijven, verklaarde hij:

Hoe trek je de Fortune 500 aan? U doet het door te zeggen: ‘Hé, zou u toegang willen tot de 100 miljoen klanten op mijn platform die nu geld hebben en uw producten willen consumeren?’


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Wordt Cardano de “Ethereum-killer” in 2021?

Cardano draagt al geruime tijd het label de “Ethereum killer”. Hoskinson, een voormalige mede-oprichter van Ethereum, heeft vorig jaar de rivaliteit met zijn voorgangerproject verschillende keren aangewakkerd door te wijzen op de tekortkomingen van de Ethereum-blockchain. Daarnaast benoemde hij de voordelen van de toekomstige Cardano Blockchain. Na jaren van onderzoek zullen deze in 2021 met het Goguen-tijdperk in het mainnet worden geïntegreerd:

”Nu beginnen we te praten over smart contracten [bij Cardano]. We beginnen te praten over veel meer gebruik en bruikbaarheid, en meer dan alleen metadata en store of value. Dit is dus het tijdperk van DApps, het tijdperk van DeFi. En het wordt heel spannend om te zien hoe Cardano dat aanpakt. Alles bij elkaar genomen, denk ik dat dit waarschijnlijk het meest productieve jaar is dat we ooit hebben gehad. En ik kijk uit naar 2021. Als we dit momentum kunnen behouden en uitbreiden, gaan we Ethereum en de rest van deze jongens echt een run voor hun geld geven.”

Cardano probeert echter niet uit te breiden naar het Afrikaanse continent, zoals Hoskinson opmerkte, maar ook binnen de blockchain wereld wil het uitbreiden. Zo werkt IOHK momenteel samen met de Litecoin Foundation om interoperabiliteit tussen de blockchains te realiseren.

”Als het werkt met Litecoin (LTC), zal het waarschijnlijk werken met de Bitcoin (BTC), of Dash (DASH), of één van deze andere jongens.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten