iota, miota
Altcoin

IOTA lanceert $100 miljoen stichting voor uitbreiding in Midden-Oosten

Iota heeft op 29 november bekendgemaakt dat het een nieuwe stichting opricht: de Iota Ecosystem DLT Foundation, met als thuisbasis Abu Dhabi. Deze nieuwe stichting heeft als primaire focus de uitbreiding en ontwikkeling van haar Distributed Ledger Technology (DLT) in de regio van het Midden-Oosten.

$100 miljoen aan IOTA tokens ter ondersteuning

Volgens de recente aankondiging zal de Iota Ecosystem DLT Foundation een aanzienlijke financiële injectie krijgen van $100 miljoen in IOTA tokens. Dit geld zullen gedurende de komende vier jaar geleidelijk worden vrijgegeven om de stichting te ondersteunen.

Het voornaamste doel van de stichting is het stimuleren van de groei van Iota’s Distributed Ledger Technology (DLT) en het digitaliseren van tastbare activa, zoals uiteengezet door Dominik Schiener, medeoprichter en voorzitter van Iota. Schiener legt uit:

“Gezien de huidige herstructurering van de markt, ligt er een uitgelezen kans voor ons om een sterke positie in te nemen. We richten ons op het aantrekken van instellingen door hen de mogelijkheid te bieden om on-chain te werken, iets wat nu steeds realistischer wordt in de Verenigde Arabische Emiraten.”

Groei en tokenisatie in het Midden-Oosten

Naast het stimuleren van technologische groei in het Midden-Oosten, zal Iota’s netwerk ook beginnen met het proces van ‘tokenisatie’ van activa. Dit houdt in dat fysieke of digitale activa worden omgezet in digitale tokens op de blockchain, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor eigendoms- en waardeoverdracht.

Hamad Sayah Al Mazrouei, de CEO van de Registration Authority van de Abu Dhabi Global Market (ADGM), benadrukt de ambitie van het land om een leidende rol te spelen in de blockchainindustrie. Hij stelt dat de VAE ernaar streeft om “de toonaangevende jurisdictie voor de blockchainindustrie” te worden.

De Iota Ecosystem DLT Foundation is een van de eerste blockchain-gerichte organisaties die goedkeuring heeft ontvangen van de regelgevers van de ADGM. Deze goedkeuring is een belangrijke mijlpaal, aangezien het minder dan een maand geleden is dat ADGM op 2 november uitgebreide regelgeving introduceerde, specifiek gericht op DLT-stichtingen zoals Iota. Deze regelgeving biedt organisaties de kans om hun activiteiten in DLT binnen de regio uit te breiden.

De nieuwe regelgeving vereist onder andere dat organisaties de namen van belangrijke figuren openbaar maken, een naam hebben die eindigt op “DLT Foundation”, een raad met twee tot 16 leden hebben, tokenhouders behandelen als begunstigden, en dat ze geen activiteiten mogen ondernemen die vergunningsplichtig zijn door de ADGM.

Verder opent dit raamwerk de deur voor gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) om legaal te opereren en tokens uit te geven aan hun leden, wat een significante stap voorwaarts betekent in de legalisatie en integratie van blockchain-technologieën in de regio.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht IOTA of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Bittensor (TAO) wordt gelist op Bitvavo en de koers ontploft
Onbekende crypto stijgt met 100%, dit moet je weten
Bitget en Foresight Ventures investeren $30 miljoen in TON-blockchain voor groei van Telegram-apps
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins