IOTA stapt over naar decentrale transactievalidatie

 
 

Blokchain netwerk IOTA (MIOTA) heeft de voorbereidingen voltooid om de transactievalidatie verder te decentraliseren. Dit gebeurd met een nieuwe tool genaamd “Coordicide”.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

IOTA is door update dicht bij volledige decentralisatie

Net als zijn voorganger zal Coordicide zorgen voor de transactiebeveiliging, zorgen dat het transactieproces goed verloopt en zorgen dat hetzelfde geld niet twee keer wordt uitgegeven (Double spending).

Volgens een manager betekent de overstap naar Coordicide een grote stap in de richting van volledige decentralisatie van IOTA. De eerdere oplossing was namelijk slechts een tijdelijke oplossing.

“We hebben gewerkt aan de verwijdering van de coördinator sinds de oprichting van IOTA. Met de volwassenheid en groei van het protocol en de kwaliteit van ons onderzoeksteam, brengen we die belofte in vervulling “, zegt David Sønstebø, medeoprichter van de IOTA Foundation.

Daaraan voegt hij toe: “IOTA is ontworpen om de beperkingen van Blockchain aan te pakken met een vergoedingsloze en schaalbare oplossing. Dat wordt nu realiteit. Met deze belangrijke mijlpaal zijn ​​we klaar voor de volgende fase van groei en acceptatie van ondernemingen in de echte wereld. “


IOTA prijs stijgt +19 procent

De IOTA token koers is door het nieuws flink gestegen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 IOTA rond de $0,509 dollar. 1 dag geleden lag de prijs nog slechts rond de $0,429 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 19 procent is gestegen.

Een maand geleden kwam IOTA ook al positief in het nieuws. Toen kondigde het bedrijf een samenwerking aan met autofabrikant Jaguar. Ook toen steeg de IOTA prijs met zo’n 20 procent.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken