Bitcoin

Is Apple het volgende bedrijf die Bitcoin gaat accepteren?

Eerder vandaag kondigde Tesla aan dat het voor $1,5 miljard aan Bitcoins had gekocht en dat het van plan is om in de toekomst crypto betalingen te accepteren. Sommige analisten denken nu dat Apple de volgende grote speler is die cryptocurrency gaat accepteren.


Apple kan met 1 klik $40 miljard per jaar verdienen

In een marktrapport van de Royal Bank of Canada schreef analist Paul Steves dat het Apple $40 miljard per jaar op zou kunnen leveren als het zich met de cryptowereld bezich zou gaan houden.

Hij baseerde deze voorspelling op de inkomsten van het betalingsbedrijf Square, dat in het derde kwartaal van 2020 meer dan $1,6 miljard aan inkomsten rapporteerde. Square heeft ongeveer 30 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, wat een fractie van het klantenbestand van Apple is. Naar schatting zijn er namelijk 1,65 miljard apple apparaten in gebruik.

“Als Apple besluit de crypto-exchange activiteiten aan te gaan bieden, denken we dat het bedrijf onmiddellijk marktaandeel kan winnen en de industrie kan verstoren”, zei Steves, eraan toevoegend dat deze stap zou kunnen helpen om de VS tot 20 jaar een crypto-leider te maken. “Het bedrijf kan met een paar klikken een kans van meerdere miljarden dollars ontgrendelen.”


De Bitcoin aankoop van Tesla

Eerder vandaag bleek dus dat Tesla een deel van zijn geld in Bitcoin had geïnvesteerd en op een later tijdstip crypto betalingen voor zijn auto’s zou introduceren. De introductie van één van de grootste bedrijven ter wereld zorgde ervoor dat de Bitcoin prijs direct naar een nieuw prijsrecord steeg. Deze aankondiging heeft er daarnaast voor gezorgd dat veel crypto fans erop aandrongen dat Apple of Amazon de volgende is die zich met de cryptowereld zal gaan bemoeien.

Met een marktkapitalisatie van meer dan $2,2 biljoen is Apple ‘s werelds meest waardevolle bedrijf. Het bedrijf heeft ongeveer $200 miljard aan contanten. Dat betekent dat Apple hypothetisch 25% van alle Bitcoin in omloop kan kopen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?