Apple nieuws, Bitcoin

Is Apple van plan om voor miljarden dollars aan Bitcoin kopen?

Er gaan al jaren geruchten rond over plannen van Apple om voor miljarden dollars aan Bitcoin te kopen. Met name in 2021 gingen er “hardnekkige” geruchten rond over een investering van 2,5 miljard dollar in Bitcoin door het grote Apple.

Die voorspellingen zijn (nog) niet uitgekomen, maar in dit artikel wil ik onderbouwen waarom een investering van Apple in Bitcoin een goede (en vooral logische) zet kan zijn voor het bedrijf van CEO Tim Cook.

Tweewekelijkse macro-economische nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Je ontvangt iedere maandag een marktupdate met de belangrijkste macro-economische ontwikkelingen voor de bitcoin koers en aandelen. Vervolgens selecteer ik iedere vrijdag de vijf belangrijkste financiële grafieken van dit moment.

Waarom is een investering van Apple in Bitcoin logisch?

Apple is een ware winstmachine. Als gevolg daarvan spaarde de tech-gigant door de jaren heen 162 miljard dollar (!) aan cashposities op. De spaarpot van Apple zit bomvol met Amerikaanse dollars.

Die dollars zijn op dit moment een interessante asset, omdat de Amerikaanse centrale bank de rente vanaf maart 2022 dusdanig verhoogde, dat Apple rond de 5% per jaar kan verdienen met Amerikaanse staatsobligaties.

De markt verwacht echter dat die Amerikaanse rente in 2024 al met 1,50% zakt van 5,50% naar 4,00%. Hoogstwaarschijnlijk komt er een moment waarop de rente die Apple vangt op staatsobligaties lager is dan de inflatie, waardoor ze geld verliezen uit hun spaarpot.

Er zijn analisten die beweren dat partijen als Apple, maar ook Google en Microsoft een deel van hun gigantische spaarpotten in Bitcoin moeten investeren.

Maar waarom zou dat logisch zijn?

Het antwoord is simpel: stel dat Apple morgen bekendmaakt dat ze 10 miljard dollar in Bitcoin hebben geïnvesteerd en de digitale munt adopteren als hun primaire (of secundaire) spaarmiddel. Wat zou er op dat moment met de koers gebeuren?

De Bitcoin koers schiet dan (zeer waarschijnlijk) door het dak en de kans is aanwezig dat andere (grote) bedrijven het voorbeeld van Apple zullen volgen. Met andere woorden: Apple kan heel eenvoudig winst maken op een investering in Bitcoin.

Om deze reden zie ik een significante kans dat er op de lange termijn een tech-gigant komt die Bitcoin op deze manier omarmt. Hetzelfde geldt voor grote landen. Stel dat China morgen bekendmaakt dat ze naast goud ook Bitcoin gaan aanhouden, dan gaan we regelrecht naar de maan.

De Amerikaanse dollar is een tikkende tijdbom

Daarnaast is het duidelijk dat de Amerikaanse dollar een tikkende tijdbom is. Waarschijnlijk een tijdbom die nog lang zal tikken, maar dat de Amerikaanse overheid zijn staatsschuld van 34 biljoen dollar (!) ooit nog terug gaat betalen lijkt een utopie.

Waarom zou je als tech-gigant reserves aanhouden in een valuta die op de lange termijn alleen maar waarde inlevert?

De komst van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten vergroot in theorie alleen maar de kans dat grote bedrijven en landen ervoor zullen kiezen om een deel van hun reserves in Bitcoin te bewaren.

Waarom?

Omdat de Spot Bitcoin ETFs in Amerika worden gezien als een legitimatie van Bitcoin als financiële asset. Des te meer omdat BlackRock, de grootste en meest machtige vermogensbeheerder ter wereld, verantwoordelijk is voor één van de ETFs.

BlackRock CEO Larry Fink noemde Bitcoin de “digitalisering van goud” en een “internationale asset.” Wanneer Apple of een andere tech-gigant Bitcoin gaat kopen weet niemand, maar de kansen daarop zijn de afgelopen maanden wel degelijk toegenomen.

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Elke maandag en vrijdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt