Bitcoin logo neon, BItcoin koers
Bitcoin

Is de dominantie van Bitcoin slecht nieuws voor een altseason?

Bitcoin is het jaar 2023 fantastisch begonnen en de rest van de markt heeft maar moeite om de moeder aller cryptomunten bij te houden. De dominantie van Bitcoin is vanaf het begin van dit jaar dan ook met 15 procent toegenomen. Meestal doen altcoins het goed als Bitcoin het ook goed doet, maar als de dominantie echt toeneemt, dan kan dat weleens een negatief effect hebben op de rest van de markt.

Bitcoin eet altcoins op

De groeiende dominantie van Bitcoin suggereert dat de hoop op een sterke periode voor altcoins vooralsnog wat voorbarig was. Het lijkt er in de onderstaande grafiek echter op dat de dominantie van Bitcoin een dubbele top maakt op dit moment.

Dat zou weleens kunnen betekenen dat we “de top van Bitcoin” ten opzichte van altcoins gezien hebben in deze cyclus. Handelaren wachten altijd met smart op het seizoen voor de altcoins. Dit jaar blijft dat seizoen vooralsnog uit. De dominantie van Bitcoin steeg met 15 procent naar de huidige ~48 procent en steeg ook afgelopen week nog met 2,2 procent.

Doctor Profit waarschuwt zijn volgers in de bovenstaande tweet echter voor een nieuwe run omhoog van Bitcoin. Volgens de dokter sloot de dominantie van Bitcoin boven de weerstand van de afgelopen maanden af en kan het weleens zo zijn dat de digitale munt aan een nieuwe dominante periode begint.

Nog steeds hebzucht

De koersen hebben het op dit moment even moeilijk, maar ondanks dat is de hebzucht nog altijd in de markt. Dat weten we dankzij de Bitcoin Fear and Greed Index, waar je vast weleens van gehoord hebt. Dit is een index die op basis van een handjevol factoren bepaalt in hoeverre het sentiment in de markt om angst of hebzucht draait.

Fear & greed Bitcoin

Op dit moment is er volgens de index nog altijd sprake van hebzucht en geeft de index een score van 63/100 af. Satoshi Flipper laat in de onderstaande tweet weten dat het “topsignaal” volgens hem is dat mensen op dit moment alweer op memecoins duiken.

Iedereen hoopt binnen 5 minuten miljonair te worden in deze markt en dat is meestal een teken dat er iets niet in de haak is. Dat zien we ook duidelijk terug in de koers, die begint te kwakkelen en heeft moeite om zijn huidige niveau vast te houden.

Bitcoin nieuws

Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Bitcoin-ETF volumes op hoogste punt in 7 weken tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano