Bitcoin, BTC stijgt, groen
Altcoin

Waarom blijven altcoins achter bij Bitcoin?

Dit jaar stond vooral in het teken van Bitcoin en het is nog altijd wachten op het zogenaamde “altseason” waarin de kleinere muntjes goed presteren. Volgens de populaire analist Route 2 FI kan er weleens een hele goede reden zijn voor het achterblijven van het seizoen van de altcoins.

Waarom blijven altcoins achter op Bitcoin?

De reden dat er weinig geld meer richting altcoins stroom, of in ieder geval heel selectief, is volgens Route 2 FI dat de meeste nieuwe tokens niet meer te vertrouwen zijn.

Volgens de analist worden veel tokens gelanceerd met een groep rijke investeerders, die heel vroeg mochten instappen. Vervolgens komen de tokens op een beursplatform en het eerst wat die rijkaards doen is op de verkoopknop drukken.

Daardoor dumpen de tokens en is een nieuw project al heel snel zijn “hartslag” kwijt in de grafiek.

Hoe vaker we dat zien, hoe selectiever mensen worden. Zouden de Bitcoin maximalisten dan toch gelijk hebben met hun idee dat de uitvinding van Satoshi Nakamoto wellicht de enige interessante munt is?

Altcoins zijn niet schaars

In principe kunnen we een oneindig aantal nieuwe tokens ontwikkelen en daar ligt natuurlijk meteen het probleem. Altcoins zijn uiteindelijk helemaal niet schaars en als je heel eerlijk bent, zijn er heel weinig projecten aan te wijzen die daadwerkelijk iets van waarde leveren.

Voor Bitcoin staat de waardepropositie natuurlijk buiten kijf, maar voor altcoins geldt niet hetzelfde. Zelfs Ethereum moet zijn zogenaamde “killer app” nog vinden en zoekt nog altijd naar een toepassing die de miljardenwaardering kan waarmaken.

“Op een zeker moment zal het aanbod veel groter zijn dan de vraag”, zo is de simpele conclusie van Route 2 FI als het gaat om de lancering van nieuwe altcoins.

Dat lijkt nu langzamerhand te gebeuren. Daarbij zal het mensen toch ook opvallen dat er heel weinig projecten zijn die “slagen”, wat dat ook moge betekenen in deze wereld.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP