Bitcoin Nieuws

Is dit een goed moment om Bitcoin te kopen?

Het is de eeuwenoude vraag als het gaat over investeren: is dit een goed moment om in te stappen? Wat Bitcoin betreft zijn er tal van indicatoren en manieren om antwoord op die vraag te geven. Jammer genoeg is het nooit mogelijk om zekerheid te bieden, er blijft altijd een zekere mate van onzekerheid en risico aan investeringen plakken.

Vandaag nemen we één populaire indicator onder de loep om te kijken of het wellicht een goed moment is om Bitcoin te kopen.

De 2-Year MA Multiplier

De tool die we vandaag bekijken om te bepalen of het wellicht een goed moment is om in te stappen met Bitcoin is de 2-Year MA Multiplier. Dit is een indicator die in 2017 is ontwikkeld door Philip Swift. In essentie is het een hele simpele indicator, die kijkt naar twee verschillende bewegende gemiddelden.

Het gebruikt het 2-jarige bewegende gemiddelde als bodemprijs en vervolgens de factor vijf van die lijn als top. Op dit moment ligt het tweejarige bewegende gemiddelde op ongeveer 33.000 dollar en dat brengt het vijfvoudige daarvan op 166.000 dollar.

Vaak zie je dat Bitcoin tussen die twee lijnen bivakkeert. Op dit moment hebben we net een bearmarkt achter de rug en handelt Bitcoin onder het 2-jarige gemiddelde, wat op zich een redelijk zeldzame situatie is.

Zeldzame situatie

Wat dat betreft zou je kunnen stellen dat Bitcoin op dit moment relatief goedkoop is. Aan de andere kant moeten we natuurlijk nog maar zien of de koers er ditmaal weer in kan slagen om boven de groene lijn uit te komen. Het lijkt er nu sterk op dat het 2-jarige gemiddelde in een weerstandslijn is veranderd.

Het is zeker tof om dit soort indicatoren te gebruiken om de Bitcoin koers te voorspellen, maar je kunt er jammer genoeg niet compleet op varen. Er zijn teveel verschillende factoren die een rol spelen in de ontwikkeling van de Bitcoin koers.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de rentebesluiten van de Federal Reserve, die lijken de afgelopen periode het marktbeeld gedomineerd te hebben. In een periode van 14 maanden verhoogde de Amerikaanse centrale bank de rente met ongeveer 5 procent.

Die rentecampagne is wellicht nog niet voorbij, waardoor dat ook nog een rol zal spelen voor de Bitcoin koers. Je kunt on-chain analyse wel gebruiken voor je strategie, maar er volledig op varen is geen goed idee.

Bitcoin nieuws

‘El Salvador haalt $1 miljard op voor Bitcoin mining project’
Diepere bodem voor Bitcoin door rechtszaak tussen SEC en Binance?
Bitcoin Crasht als Reactie op SEC-Rechtszaak tegen Binance en CEO
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen