crypto kopen
Bitcoin

Is dit het moment om Crypto te kopen?

Enkele van de grootste analisten zijn ervan overtuigd dat de bodem in de buurt komt en dat dit het moment is om crypto te kopen. BitMEX oprichter Arthur Hayes acht de kans ook groot dat we op of rond de bodem zitten, maar waarschuwt voor een diepere val als Bitcoin door de 20.000 dollar valt en Ethereum onder de 1.000 dollar zakt.

Hayes waarschuwt voor nieuwe verkoopgolf

Arthur Hayes heeft via Twitter een on-chain analyse gedeeld waarin hij schrijft dat de meeste liquidaties voor Bitcoin en Ethereum achter de rug zijn. Mochten we echter nog verder vallen, dan kan er een enorme verkoopdruk op de spotmarkt komen. Op dat punt zijn het volgens Hayes vooral handelskantoren en OTC-dealers die zichzelf in bescherming zullen nemen door een deel van de voorraden te verkopen.

Wat dat betreft is er dus nog ruimte om te dalen, maar het lijkt erop dat de meeste gedwongen- en paniekverkopen inmiddels achter de rug zijn. We moeten echter niet vergeten dat de huidige bearmarkt vooral te maken heeft met de macro-economische omstandigheden die nog niet verbeterd zijn. Veel hangt af van de plannen van de Amerikaanse Federal Reserve die vandaag een belangrijke meeting heeft.

Raoul Pal en Scaramucci zijn niet bang

Macro-investeerder Raoul Pal ziet de huidige dalingen van de cryptomarkt als een kans om zijn portfolio uit te breiden. Op 14 juni deelde Pal met zijn bijna 1 miljoen volgers op Twitter dat we nu in de koopzone zitten voor Bitcoin. Pal geeft aan klaar te zijn om “significant” kapitaal aan zijn crypto-posities toe te voegen vanaf volgende week en begin juli. Dit baseert hij onder andere op de Relative Strength Index die momenteel een score van 31 geeft, waarmee we dichtbij de laagste score ooit van 28 zijn.

Anthony Scaramucci, de oprichter van Skybridge Capital liet aan CNBC’s Squawk Box weten dat investeerders nu vooral discipline moeten tonen. Waar Scaramucci ook aan toevoegde dat zijn fonds momenteel Bitcoin en Ethereum blijft kopen.

“Met het geld dat op dit moment ons fonds instroomt kopen we meer Bitcoin en Ethereum […] Dus ja, mensen zullen hierop terugkijken en wensen dat ze op dit moment meer gekocht hadden”, aldus Scaramucci.

Mike Novogratz van Galaxy Digital is momenteel meer conservatief. Volgens de miljardair is het beter om nog even te wachten, aangezien de economie de potentie heeft om een stuk verder te vallen. “Totdat de Federal Reserve met hun ogen knippert is het wellicht een goed idee om nog even te wachten”, aldus Novogratz die recent veel geld verloor met het instorten van het Terra-ecosysteem.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85