Bitcoin, investeerder
Bitcoin

Is dit slechts het begin van de Bitcoin rally?

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen dagen een indrukwekkende rally ingezet, waardoor de digitale valuta gevaarlijk dichtbij het bereiken van een nieuwe all-time high (ATH) is gekomen. Alex Thorn, het hoofd van onderzoek bij investeringsfirma Galaxy, vindt de huidige stijging om meerdere redenen opmerkelijk.

Thorn is overwegend positief over Bitcoin en benadrukt dat de markt op het punt staat een ongekende groei door te maken. Deze groei wordt volgens hem aangedreven door technologische innovaties, ontwikkelingen op het gebied van regelgeving, en veranderende stromingen in de wereldwijde economie.

Een unieke cyclus

Thorn benadrukt de verschillen tussen de huidige cyclus en de bull runs van 2017 en 2020 door te wijzen op de positie van Bitcoin’s prijs ten opzichte van de tweede, derde en vierde halvering. Hij merkt op dat Bitcoin momenteel veel dichter bij zijn all-time high (ATH) staat dan in voorgaande cycli.

Deze vroege stijging is onder meer te danken aan een recordinstroom van kapitaal in spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s), vooral van de vermogensbeheerder BlackRock. Dit duidt op een toenemende institutionele interesse in Bitcoin.

Genoeg potentie voor een verdere stijging

De analist heeft ook de MVRV Z-Score onder de loep genomen, een financiële indicator die helpt bepalen of Bitcoin over- of ondergewaardeerd is. Deze metriek vergelijkt de marktwaarde van Bitcoin (de huidige prijs) met zijn gerealiseerde waarde (het gemiddelde van de aankoopprijzen van alle bestaande Bitcoins). Met een score die dicht bij de 2 ligt, lijkt Bitcoin niet overgewaardeerd, zeker niet in vergelijking met eerdere pieken in de cyclus, waar de score steeg tot 8 in 2021 en zelfs boven de 12 in eerdere halveringscycli.

De analist wijst erop dat er nog aanzienlijke groeimogelijkheden zijn voor crypto. Er is ongeveer 40 biljoen dollar aan activa onder beheer in de Verenigde Staten die nog geen toegang hebben tot spot Bitcoin ETF’s. Dit vertegenwoordigt een enorme potentiële markt voor toekomstige groei. Deze groepen zijn geïdentificeerd als de belangrijkste nieuwe doelmarkt voor Bitcoin ETF’s, wat een tot nu toe onbereikte mogelijkheid biedt voor kapitaaltoewijzing aan Bitcoin.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Presidentskandidaat Kennedy Jr. is groot crypto voorstander
Bitcoin koers nadert $68k voorafgaand aan Trump-toespraak op Bitcoin-conferentie
Altcoins staan voor verdere daling ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli