XRPBARD
Ripple

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?

De koers van XRP is flink gestegen. Op het moment van schrijven wordt de digitale munt verhandeld voor bijna $0,59, wat een stijging van meer dan 35% in de afgelopen week betekent.

Miljoenen XRP van exchanges afgehaald

Een van de oorzaken van deze koersstijging ligt bij de zogenaamde “crypto whales”. Uit gegevens van Whale Alert blijkt namelijk dat deze grote investeerders enorme hoeveelheden XRP-tokens van beurzen afhalen.

De eerste gedetecteerde transactie betrof een overdracht van 38.783.752 XRP, ter waarde van ongeveer $20,5 miljoen. Deze transactie wordt in verband gebracht met de crypto-exchange Binance en werd verstuurd naar een onbekende wallet.

Rond dezelfde tijd werden nog twee grote transacties uitgevoerd, waarbij in totaal ongeveer $57,3 miljoen aan XRP van Binance naar onbekende wallets werd verplaatst. Dit suggereert dat dezelfde whale mogelijk verantwoordelijk is voor deze transacties, ondanks de verschillende ontvangende adressen.

De meest recent gedetecteerde grote transactie liet echter het tegenovergestelde zien: hierbij werd 28.070.000 XRP, ter waarde van $14,9 miljoen, overgedragen van een onbekende wallet naar de Bitstamp exchange.

Ondanks de mogelijke verkoop door de laatste whale, is er een netto uitstroom van XRP uit de exchanges geweest.

Waarom is dit goed nieuws?

Wanneer whales hun crypto’s van exchanges naar persoonlijke wallets verplaatsen, wijst dit vaak op vertrouwen in de lange termijn waarde van de activa.

Dit gedrag suggereert dat ze minder geneigd zijn om hun holdings op korte termijn te verkopen, wat een optimistische kijk op de toekomstige prijsontwikkeling impliceert.

Het feit dat grote investeerders hun tokens van exchanges halen, kan dus als een positief signaal worden gezien voor de markt.

Mogelijke doorbraak in Ripple en SEC rechtszaak deze week

De langdurige juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lijkt deze week tot een einde te kunnen komen. De SEC heeft een besloten vergadering gepland voor donderdag 18 juli 2024, en er wordt gespeculeerd dat deze gericht is op het beëindigen van de rechtszaak tegen Ripple.

Volgens bronnen zou de zaak kunnen eindigen met een schikking. Brett Hill van de crypto exchange Bitrue deelde dit nieuws via X, waarbij hij meldde dat betrouwbare bronnen bevestigden dat de vergadering verband houdt met de Ripple vs. SEC zaak.

Conclusie

De reden voor de grote stijging van de XRP-koers is meervoudig. De algehele stijging van de cryptokoersen, gecombineerd met de mogelijke beëindiging van de rechtszaak van Ripple en de grote whale transacties, zijn waarschijnlijk de belangrijkste factoren die hebben bijgedragen aan deze koersstijging.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?