Ethereum daalt, Ethereum crash
Ethereum

Is het bullish momentum van Ethereum verdwenen na de crash?

De Ethereum koers crashte op 3 januari in minder dan twee uur tijd met 14 procent naar beneden van 2.380 naar 2.050 dollar. Dat koersniveau zagen we voor het laatste op 1 december 2023 en die onverwachtse daling resulteerde in de liquidatie van 100 miljoen dollar aan long-posities op de digitale munt.

Nu is de vraag of deze harde correctie betekent dat het bullish momentum voor Ethereum definitief naar de achtergrond verdwijnt.

Belangrijke weerstand voor Ethereum

Het lijkt erop dat de Ethereum koers van 2.400 dollar een belangrijke weerstand is voor het smart contract platform.

Vanaf begin december waagde Ethereum reeds drie pogingen om dit niveau definitief te doorbreken. Tot nu toe werd iedere poging hard afgewezen. Het herstel is iedere keer echter ook imposant, waardoor het lastig is om te stellen dat het bullish momentum helemaal voorbij is.

Op het moment van schrijven klokt de Ethereum koers namelijk alweer binnen op 2.240 dollar.

De koersen kregen een gigantische tik nadat Matrixport een rapport publiceerde waarin het beargumenteerde waarom de Spot Bitcoin ETFs wederom worden afgewezen de komende dagen. Inmiddels lijkt de markt echter in te zien dat er geen sterke argumenten in het rapport zitten.

De markt is in paniek

In principe kun je stellen dat de markt op twee manieren extreem is. De afgelopen dagen stegen de koersen vanwege de extreme overtuiging dat de Spot Bitcoin ETFs voor 10 januari worden goedgekeurd, terwijl de markt gisteren extreem reageerde op een negatief rapport van Matrixport.

Joe Carlasare gelooft echter niet dat de markt gisteren daalde vanwege Matrixport, maar simpelweg vanwege een markt die oververhit was.

“Bitcoin corrigeerde omdat niets in een rechte lijn stijgt en het is simpel om de liquiditeit bij elkaar te rapen voor een long squeeze. Kortom, de markt was oververhit”, aldus Carlasare.

Zodoende moeten we de komende dagen zien of Ethereum en de rest van de markt kunnen herstellen van deze ellende en we de weg omhoog kunnen vervolgen.

Veel zal daarbij afhangen van nieuwe ontwikkelingen rondom de Spot Bitcoin ETFs.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Justin Sun tempert verwachtingen: geen Ethereum ETF deze maand
Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?