Ripple rechtszaak
Regulatie, Ripple

Is het einde nabij? Ripple leidinggevende voorspellen afloop SEC-rechtszaak in 2024

Op het socialemediaplatform X heeft het officiële kanaal van Ripple recent voorspellingen voor 2024 gedeeld. Stu Alderoty, de Chief Legal Officer van Ripple, een vooraanstaand Amerikaans blockchainbedrijf, deed drie voorspellingen over de regelgeving rondom cryptocurrency in de Verenigde Staten voor het komende jaar.

Een opvallende voorspelling van Alderoty is dat de slepende rechtszaak van Ripple met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in 2024 zal worden afgerond.

Ripple’s juridische uitdagingen en overwinningen tegen de SEC

De juridische strijd van Ripple met de SEC, die begon in december 2020, betreft beschuldigingen dat Ripple illegaal fondsen heeft opgehaald door $1,3 miljard aan XRP-tokens te verkopen zonder deze als “security” te registreren bij de autoriteiten.

Echter, het afgelopen jaar heeft Ripple belangrijke juridische successen geboekt. Een significante overwinning was de uitspraak van rechter Torres, waarin geoordeeld werd dat XRP geen effect is, en daarom legaal verhandeld mag worden. De SEC is echter van plan om in beroep te gaan tegen deze beslissing.

Ripple rechtszaak ten einde in 2024

Volgens Alderoty zal de rechtszaak tegen Ripple in 2024 tot een conclusie komen. Dit is een hoopvolle voorspelling voor beleggers die lange tijd te maken hebben gehad met veel onzekerheid. Totdat er een definitieve uitspraak in deze zaak wordt gedaan, blijft er een schaduw van onzekerheid over de koers van XRP hangen. Een eventuele gunstige uitspraak voor Ripple kan een significante prijsstijging van deze populaire altcoin teweegbrengen.

Alderoty merkte ook op dat de SEC zich waarschijnlijk zal blijven richten op andere toonaangevende spelers in de cryptosector. Daardoor kunnen we in het komende jaar mogelijk meer rechtszaken tegen andere blockchainbedrijven verwachten. Deze voortdurende juridische betrokkenheid van de SEC onderstreept het belang van regelgevingskwesties binnen de snel evoluerende cryptomarkt.

Crypto regelgeving in Amerika gaat verder achterlopen

In zijn tweede voorspelling benadrukt de CLO van Ripple, Alderoty, zijn verwachting dat rechters in de Verenigde Staten een cruciale rol zullen blijven spelen in het juridische conflict met de SEC. Hij voorspelt dat de Amerikaanse autoriteiten belangrijke juridische nederlagen zullen blijven lijden in de rechtbank.

Verder voorziet Alderoty dat de Verenigde Staten achter zullen blijven in het ontwikkelen van heldere wet- en regelgeving omtrent cryptocurrency en blockchain-technologie.

Dit gebrek aan duidelijkheid kan ertoe leiden dat andere delen van de wereld aanzienlijke vooruitgang boeken op dit gebied, terwijl de VS achterblijft. Alderoty’s voorspellingen wijzen op een kritieke periode voor de Amerikaanse regelgeving in de snelgroeiende wereld van digitale valuta.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?