Ethereum (ETH)
Ethereum

Is het na Bitcoin tijd voor Ethereum?

Als we het prominente analyseplatform IntoTheBlock mogen geloven, dan kan het na de agressieve stijgingen van de Bitcoin koers weleens tijd zijn voor Ethereum. Waarom? Omdat veel mensen geloven dat de Spot Ethereum ETF het volgende grote agendapunt voor de markt is, nadat die van Bitcoin zijn goedgekeurd in de Verenigde Staten.

Ethereum overklast Bitcoin

De afgelopen dagen overklast Ethereum vrij plotseling de Bitcoin koers. Waarom? Onder andere omdat veel mensen die normaal gesproken in Ethereum investeren, de afgelopen maanden waarschijnlijk voor Bitcoin hebben gekozen vanwege de komst van de Spot Bitcoin ETFs.

Nu zijn die ETFs een feit en lijken de grootste stijgingen vanwege de hype omtrent dat felbegeerde beleggingsproduct achter ons te liggen.

De Bitcoin koers bereikte na de lancering met 49.000 dollar een lokale top en is nu even uitgeblust. Wat mogelijk dus ook het gevolg is van mensen die hun Bitcoin weer verkopen voor Ethereum.

Wat de vooruitzichten voor Ethereum nog beter maakt, is dat het erop lijkt dat een Spot Ethereum ETF nu een kwestie van tijd is. De meeste experts geven aan deze in mei 2024 te verwachten. Zo heeft Bitcoin in theorie nog een paar maanden om een voorsprong op te bouwen.

Het Ethereum-ecosysteem is bullish

Ethereum steeg de afgelopen dagen 10 procent ten opzichte van de Bitcoin koers, maar dat is niet het enige.

Het lijkt erop dat de markt nu het hele ecosysteem rondom Ethereum verkiest boven Bitcoin. Naast Ethereum zelf, doen ook veel Layer-2 oplossingen het momenteel namelijk heel goed.

“Verder prefereert de markt nu ook veel hogere beta Ethereum-gerelateerde investeringen, waarbij Layer-2 tokens en liquid staking protocollen stijgingen van meer dan 10 procent mochten opschrijven over de afgelopen week”, aldus IntoTheBlock.

Op het moment van schrijven staat Ethereum op 2.515 dollar, wat een daling van 1,35 procent over de afgelopen 24 uur oplevert. Over de laatste zeven dagen gemeten doet Ethereum het met een stijging van 14,44 procent echter meer dan goed.

Zeker als je die stijging vergelijkt met de daling van 2,02 procent die Bitcoin doormaakte ten opzichte van zeven dagen geleden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?