Bitcoin

Italiaanse Rode Kruis bouwt medische post met gedoneerde Bitcoins

Het Rode Kruis in Italië heeft tijdens de nationale ‘bloeddonatiedag’ een medische post gebouwd met behulp van fondsen die door een crypto-inzamelingsactie zijn binnengehaald. Eerder haalde het Italiaanse Rode Kruis namelijk bijna $32.000 op via donaties met cryptocurrencies. Circa $22.000 hiervan is ingezet voor de eerste geavanceerde medische post in de stad Castel Gandolfo.


Screeningsstation

Dit geld is naar verluidt besteedt aan de aanschaf van een pneumatische tent en materialen voor in deze tent. De tent is vervolgens tijdens de nationale bloeddonatiedag ingezet als screeningsstation voor medische onderzoeken voor de donatie.

Hiermee is de eerste mijlpaal voor de fondsenwerving bereikt, volgens een vertegenwoordiger van het Italiaanse Rode Kruis. De donaties die door middel van cryptocurrencies zijn binnengehaald zijn omgezet in echte tastbare hulp. Het Italiaanse Rode Kruis geeft aan blij te zijn met de hulp die zij hebben ontvangen van de Bitcoin (BTC)-community.


Nog meer apparatuur

Volgens de COO van Helperbit, het bedrijf dat de cryptocurrency-campagne heeft opgezet voor het Italiaanse Rode Kruis, heeft in een interview aangegeven dat de bloeddonatiedagen twee keer per week zullen worden uitgevoerd voor de komende vier tot vijf maanden. Het team van Rode Kruis is van plan om meer apparatuur aan te schaffen met de ontvangen Bitcoins.

Naar verluidt heeft het Rode Kruis meer dan 4 Bitcoins ontvangen door de campagne, waar nog een groot deel van over is. Hierdoor heeft het Rode Kruis haar financieringsdoelen met de campagne ruimschoots behaald.


Lage transactiekosten

Het voordeel van de ontvangen Bitcoins is dat het Rode Kruis lage transactiekosten betaald. Zo heeft het Rode Kruis in Italië bijna 3 BTC inmiddels al ingezet, tegen slechts 0,55% transactiekosten. Dit maakt de waarde van de ontvangen Bitcoin enorm effectief.

De Bitcoin-donaties omvatte 97% van alle donaties die door cryptocurrencies zijn overgemaakt. Slechts 3% kwamen uit altcoins. Tot slot zijn 90% van de donateurs in dit geval liever anoniem, zo blijkt uit de crypto-campagne.

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom