Regulatie Nieuws

Italië overweegt 26% belasting op cryptowinsten

De stap van Italië volgt op een soortgelijke belastingaankondiging van Portugal, dat in oktober een forse belasting van 28% op cryptowinsten aankondigde.

Italië gaat geld verdienen aan crypto

Italië lijkt het nieuwste Europese land te worden dat geld gaat verdienen aan crypto-bedrijven die naar de regio verhuizen. Het plan is om digitale handel te belasten.

In een voorstel dat is opgenomen in de begroting voor 2023 van het land, zou een belasting van 26% kunnen worden geheven. Het gaat om vermogenswinsten van meer dan €2.000 die worden behaald met de handel in crypto.

Voorheen werd crypto door het Italiaanse belastingstelsel op dezelfde manier behandeld als buitenlandse valuta. Eerder hadden verschillende wereldwijde cryptobedrijven dit jaar prioriteit gegeven aan uitbreiding in Europa.

Diverse crypto-exchanges in Italië actief

Bitpanda heeft onlangs een licentie gekregen in Duitsland. Zo heeft het bedrijf zijn lijst van geregistreerde plaatsen, waaronder Italië, uitgebreid. Ondertussen heeft Binance zich geregistreerd als aanbieder van digitale activa in Frankrijk, Spanje en Italië.

Gemini voegde vorige maand vijf landen toe aan zijn Europese aanwezigheid. Gisteren kondigde het aan dat het ook goedkeuring had gekregen in Griekenland en Italië.

Portugal heeft al een soortgelijke belasting van 28% aangekondigd op winsten uit de verkoop van digitale activa die minder dan een jaar worden aangehouden. Crypto dat langer wordt aangehouden kan in Portugal zelfs belastingvrij zijn.

Als een deel van de plannen van de Italiaanse regering zouden cryptobeleggers ervoor kunnen kiezen om hun holdings vanaf 1 januari 2022 op te geven. In ruil hiervoor ontvangen ze dan een lager belastingtarief van 14%. Het is nog niet bekend of deze optie populair gaat worden.

Regulatie nieuws

Italië blokkeert ChatGPT en onderzoekt vermoedelijke overtredingen
India incasseert meer dan $19,2 miljoen aan cryptobelastingen in het fiscale jaar 2023
Thaise SEC wil de beperkingen op Initial Coin Offerings opheffen
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden