Dorsey
Tech

Jack Dorsey verlaat bestuur van sociale-mediaplatform Bluesky

Jack Dorsey, mede-oprichter van Twitter, heeft zijn functie in het bestuur van Bluesky neergelegd, het gedecentraliseerde sociale-mediaplatform dat hij bedacht en financierde tijdens zijn tijd als CEO van Twitter. Bluesky bevestigde Dorsey’s vertrek in een bericht van 5 mei en gaf aan op zoek te zijn naar een vervanger.

Geen reden gegeven voor vertrek

Het vertrek kwam aan het licht nadat Dorsey in een conversatie op X, voorheen bekend als Twitter, met een simpel ‘nee’ reageerde op de vraag of hij nog steeds deel uitmaakte van het bestuur. Noch Bluesky noch Dorsey hebben een reden voor zijn vertrek gegeven.

Ondertussen blijft Dorsey actief in de techwereld en volgt hij op sociale media slechts drie personen: Elon Musk, Stella Assange (de echtgenote van WikiLeaks-oprichter Julian Assange) en voormalig NSA-contractant en klokkenluider Edward Snowden. Dit volgens Big Tech Alert, een account dat de sociale activiteiten van techleiders monitort.

Eerder nog kritiek op Musk via Bluesky

In april 2023 uitte Dorsey nog kritiek op Musk via Bluesky, waarbij hij stelde dat Musk het platform X niet goed leidde. Bluesky, dat door Dorsey werd aangekondigd in 2019, financierde oorspronkelijk een klein team om een open en gedecentraliseerde standaard voor sociale media te ontwikkelen. Sinds de bètalancering in maart 2023 en de openstelling voor het publiek op 7 februari 2024, heeft het platform ongeveer 5,6 miljoen gebruikers gewonnen.

Bluesky zet zijn zoektocht naar nieuwe bestuursleden voort terwijl het platform groeit en evolueert in de snel veranderende wereld van sociale media.

Blockchain nieuws

Nieuwe visumklasse voor digitale nomaden aangekondigd door Thaise regering
The Sandbox lanceert eigen DAO
Aantal Amerikaanse crypto-gebruikers daalt in 2023
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017