amerika
Bitcoin

Jack Dorsey voorspelt pro-Bitcoin kandidaat Robert F. Kennedy Jr. als volgende Amerikaanse president

In een recent interview heeft Kennedy, die zich in april als Democraat kandidaat heeft gesteld voor de presidentscampagne van 2024, zijn gedachten gedeeld over hoe hij denkt dat hij de Republikeinse koplopers Donald Trump en Ron DeSantis kan verslaan. Deze gedurfde visie, die hij met overtuiging heeft geuit, is sindsdien gedeeld op Twitter door Dorsey, de CEO van Twitter, die vol vertrouwen verklaarde dat Kennedy “de verkiezingen kan en zal winnen”.

Kennedy’s strategie en Bitcoin’s rol in zijn campagne

Een belangrijk moment in Kennedy’s campagne vond plaats tijdens de Bitcoin 2023 Conference in Miami, waar hij aankondigde dat zijn presidentiële campagne de eerste in de Amerikaanse geschiedenis zal zijn die BTC-donaties accepteert. Deze gedurfde stap heeft zowel bewondering als scepsis opgeroepen bij politieke waarnemers. Kennedy is echter vastberaden in zijn overtuiging dat Bitcoin kan fungeren als een waardevol bolwerk tegen autoritaire censuur. Hij heeft plechtig beloofd het recht op Bitcoin te beschermen indien hij tot president wordt verkozen.

Als een fervent verdediger van digitale vrijheid en individuele privacy, benadrukt Kennedy het belang van het waarborgen van het recht om Bitcoin te bezitten en te gebruiken. Hij vergelijkt het bezit van Bitcoin met het bezitten van de sleutels van een auto of een portemonnee, waarbij hij stelt dat individuen ook eigenaar moeten kunnen zijn van hun privésleutels.

Bitcoin als “perfecte basisvaluta” en alternatief voor inflatie

Naast het beschermen van het recht op Bitcoin-bezit, heeft Kennedy ook de voordelen van Bitcoin als “perfecte basisvaluta” benadrukt. Hij benadrukt de noodzaak van uitstapmogelijkheden, zoals crypto-activa, die Amerikanen in staat stellen om de negatieve gevolgen van door centrale banken veroorzaakte inflatie te vermijden. In een tijd waarin de inflatiezorgen groeien, gelooft Kennedy dat Bitcoin en andere digitale valuta’s een alternatief bieden dat de individuele economische vrijheid waarborgt.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?