Japan Gaming
Blockchain

Japanse blockchain-gaminggemeenschap zoekt steun om liquiditeit te verbeteren

De Japanse blockchain-gaminggemeenschap heeft de Liberaal-Democratische Partij (LDP) benaderd met een verzoek om hulp bij het verbeteren van de liquiditeit in de Japanse markt voor crypto-activa. Ryo Matsubara, directeur van de GameFi-blockchain Oasys, vertegenwoordigde verschillende Japanse blockchain-gamingprojecten tijdens een bezoek aan het hoofdkantoor van de LDP om het bevorderen van de digitale samenleving te bespreken.

Zorgen over strenge regelgeving die liquiditeit verminderd

Tijdens de ontmoeting bracht Matsubara naar voren dat de recent geïmplementeerde belastingwetten en de LPS Act een positief effect hebben op startups. Echter, hij uitte zorgen over de strenge regelgeving die de liquiditeit in Japan heeft verminderd, waardoor de groei van het GameFi-ecosysteem wordt belemmerd. Matsubara benadrukte dat het stimuleren van veilige investeringen in cryptocurrencies en de blockchain-economie kan leiden tot een onmiddellijke toename van liquiditeit door meer kopers en verkopers aan te trekken. Oasys is voornemens om de samenwerking met de overheid voort te zetten om de concurrentiepositie van Japan op de mondiale Web3-markt te versterken.

“Als Japan zijn liquiditeit herstelt, zal het de populairste markt zijn door onze rijke en aantrekkelijke inhoud,” zei Matsubara, die gelooft in het potentieel van Japan om zijn iconische positie in de gamegeschiedenis binnen het Web3-domein terug te winnen.

Houding van Japan tegenover cryptocurrency versoepeld

Na een aanvankelijke scepsis over de adoptie van cryptocurrency, heeft Japan recentelijk zijn houding ten opzichte van deze technologie versoepeld. In september 2023 begon de Japanse regering met plannen om startups in staat te stellen publieke fondsen te werven via de uitgifte van crypto-activa. Premier Fumio Kishida bevestigde opnieuw de toewijding van het land aan het bevorderen van de Web3-industrie en benadrukte het potentieel om het internet en sociale verandering te transformeren.

Recentelijk heeft de Financial Services Agency (FSA), de belangrijkste financiële toezichthouder van Japan, maatregelen voorgesteld om gebruikers te beschermen tegen onwettige overdrachten naar crypto-uitwisselingen, wat de peer-to-peer (P2P) transactiemarkt zou kunnen compliceren. Samen met de Nationale Politie (NPA) hebben ze banken aangespoord om overdrachten naar crypto-uitwisselingsdienstaanbieders te stoppen als de naam van de afzender niet overeenkomt met de accountnaam, een maatregel die nu uitgebreid moet worden naar zowel individuele als zakelijke accounts.

Blockchain nieuws

Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Web3-spellen moeten overstappen op ‘play AND earn’ om meer gebruikers aan te trekken
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?