japan, bank
Regulatie

Japanse toezichthouder wil de belasting op ‘niet-gerealiseerde winsten’ op cryptovaluta afschaffen

De Financial Services Agency (FSA) van Japan heeft aangekondigd dat ze van plan is om de regelgeving met betrekking tot cryptocurrencies zelf te beheren en heeft ze een voorstel ingediend om de belastingwetgeving met betrekking tot digitale activa te herzien.

Crypto-belastingwetgeving Herzien

Op 31 augustus heeft de Financial Services Agency (FSA) het verzoek ingediend om de crypto-belastingwetgeving te herzien. Het meest opvallende voorstel in het 16 pagina’s tellende document richt zich op het afschaffen van de eindejaarsbelasting op ‘ongerealiseerde winsten’ op crypto voor binnenlandse bedrijven. Terwijl sommige nationale wetgevingen belastingheffing pas vereisen wanneer crypto-activa worden omgezet in fiatvaluta, zijn in Japan regelmatige jaarlijkse belastingaangiften vereist.

De voorgestelde wijziging van de FSA heeft het potentieel om doorgevoerd te worden, omdat het Agentschap meldt dat het ministerie van Economie, Handel en Industrie zijn initiatief al heeft ondersteund.

De recent voorgestelde hervorming van de crypto-belastingwetgeving door de Financial Services Agency (FSA) belooft de bevordering van Web3 en blockchain-gebaseerde start-ups in Japan te stimuleren, zoals uiteengezet in het persbericht van de FSA.

Lang gepleit voor herziening van belastingregime

Voorstanders van de crypto-industrie in Japan hebben lang gepleit voor een herziening van het nationale belastingregime met betrekking tot digitale activa. In juli vroeg de Japan Blockchain Association (JBA), een niet-gouvernementele organisatie, de Japanse regering om drie belangrijke wijzigingen in de crypto-regulering door te voeren.

De eerste wijziging betrof de afschaffing van de eindejaarsbelasting op niet-gerealiseerde winsten voor bedrijven die crypto-activa aanhouden. De twee andere veranderingen omvatten de overgang van winstbelasting op de handel in persoonlijke crypto-activa naar een aparte belasting op basis van zelfbeoordeling met een uniform tarief van 20%, evenals de afschaffing van inkomstenbelasting op winsten die worden gegenereerd bij de uitwisseling van crypto-activa door individuen.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?