Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Je kan whisky aandelen kopen met crypto

De Faer Isles distilleerderij stelt investeerders in staat aandelen van het bedrijf te kopen met crypto. Dit wordt ondersteund door ERC-20 Ethereum tokens.


Methode steeds gebruikelijker voor startups

Deze whiskydistilleerderij ligt op koers om de eerste ter wereld te zijn die zal worden gefinancierd door cryptocurrency tokens.

De Faer Isles distilleerderij zal in 2023 een stuk land van 23.000 m² openen op de Faroe eilanden, 200 mijl ten noorden van Schotland. Om mogelijk te maken, kunnen potentiële investeerders helpen via een crypto-backed security token aanbod, volgens The Spirits Business tijdschrift.

De distilleerderij zei in een blogpost dat het de mogelijkheid biedt om tokenized aandelen te kopen met behulp van crypto. Ook kunnen investeerders nog steeds meedoen met fiat-valuta’s, zoals de Amerikaanse dollar of de euro.

“Deze methode wordt steeds gebruikelijker voor startups. Faer Isles Distillery zal waarschijnlijk wel de eerste whiskydistilleerderij ter wereld zijn die cryptocurrencies als financieringsmiddel zal toelaten”, aldus de blogpost. Er bestaat echter een op cryptovaluta gebaseerd whiskyfonds, hoewel dat voor bourbonwhisky is, niet voor Schotse whisky.

De Faer Isles distilleerderij zei dat het een token aanbod zal lanceren waarmee beleggers aandelen in het bedrijf kunnen kopen. Deze worden vertegenwoordigd door een op Ethereum gebaseerd token. Het publiek kan investeren vanaf 31 december, nadat de initiële investeerders de gelegenheid hebben gehad met de eerste fondsenwervingsactie.

De tokenized aandelen zijn “gemakkelijker verhandelbaar dan normale aandelen op effectenbeurzen”, aldus het bedrijf. De hoop is dat zelfs degenen die niet in whisky geïnteresseerd zijn, aangetrokken zullen worden tot het bezitten van een aandeel van het bedrijf.

“Aangezien er nog zo weinig bedrijven op deze manier verhandeld moeten worden, zijn tokenized aandelen zeer aantrekkelijk voor beleggers die elke vorm van cryptocurrency bezitten”, voegde het bedrijf eraan toe.

De Faer Isles distilleerderij zal zowel whisky als gin produceren op haar locatie in het kleine dorpje Kvívík.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten