Bitcoin Nieuws

Joe DiPasquale: “Short squeeze pompte Bitcoin omhoog in 2023”

Bitcoin handelt momenteel op ongeveer 22.700 dollar en staat daarmee ruim 35 procent in de plus voor het jaar 2023. Gezien alle tegenwinden is die stijging behoorlijk opvallend, vorige week nog vroeg het grote Genesis zijn faillissement aan. Joe DiPasquale van BitBull Capital zegt dat deze stijging typisch is voor een eerste kwartaal van het nieuwe jaar.

Short squeeze

Volgens DiPasquale zagen we de afgelopen periode een lange consolidatie, waarin steeds meer shortposities werden geopend. “De markt is opgeleefd, met de short squeeze als brandstof. Bitcoin en verschillende altcoins zijn momenteel oververhit en maken zich op voor een correctie. We moeten niet verbaasd opkijken als Bitcoin de komende dagen de 20.000 dollar test,” aldus DiPasquale, de analist met de achternaam van een kunstenaar.

“Voor de week die voor ons ligt moeten investeerders zich opmaken voor het risico op neerwaartse koersen en potentieel wat winst nemen,” zo spreekt DiPasquale verder. Ethereum doet het ook fantastisch in 2023 tot nu toe, want vanaf 31 december won de nummer twee in market cap ongeveer 35 procent aan koerswaarde.

Goede vrijdag

Het was afgelopen vrijdag dan geen Goede Vrijdag, maar voor de markten was het wel een goede vrijdag. Behalve binnen de crypto-industrie, ging het ook binnen de traditionele financiële wereld voor de wind op de laatste dag voor het weekend. De Nasdaq 100 sprong met 2,6 procent omhoog, terwijl de S&P 500 er 1,8 procent mocht bijschrijven.

Die positieve prijsactie lijkt vooral het gevolg van de inflatie die langzaam afneemt. Het beleid van centrale banken begint te werken. Tot nog toe ook zonder dat we in een recessie terechtkomen, want dat is het grote gevaar van de renteverhogingen. Ondanks dat we vanaf maart 2022 van een Amerikaanse rente van 0,25 procent zijn gestegen naar 4,50 procent, is de economie overeind gebleven.

De volgende renteverhoging staat voor 1 februari op de planning, waarna de Federal Reserve ook in maart nog bijeenkomt. Voor nu verwacht de markt voor beide rentevergaderingen een verhoging van 0,25 procent, waarmee de rente op 5,00 procent uitkomt. Daarna wordt het waarschijnlijk even stil, zodat de Federal Reserve kan afwachten wat die rente met de economie doet.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve neemt gas terug met renteverhogingen, wat betekent dit voor Bitcoin?
Rente besluit Federal Reserve vanavond kan grote Bitcoin volatiliteit veroorzaken
Onderzoek: Bitcoin koers kan al tijdens de kerst op $45.000 staan
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank in aantocht
Shiba Inu burn rate schiet omhoog met 28385 procent
Mogelijk einde aan renteverhogingen Federal Reserve in maart

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten