Joe Rogan vertelt 200 miljoen luisteraars om Bitcoin te kopen

Podcaster Joe Rogan gebruikte de eerste minuten van een recente aflevering om een ​​advertentie voor zijn sponsor Cash App voor te lezen en luisteraars te vertellen om Bitcoin te kopen.


Stacking stats

In aflevering 1515 van de “Joe Rogan Experience” van 28 juli, volgde Rogan zijn gebruikelijke routine om sponsors (waaronder Cash App) te promoten. Vervolgens maakte hij enkele serieuze technische punten over Bitcoin (BTC), zoals stacking sats

“Bitcoin is een transformationele digitale valuta die fungeert als een gedecentraliseerd peer-to-peer betalingsnetwerk, aangedreven door zijn gebruikers, zonder centrale autoriteit,” las Rogan voor.

“Ik hou van crypto. Ik wou dat het de manier was waarop we normaal valuta uitwisselden, en misschien zal het in de toekomst zo zijn. Doe mee.”


Wat is een sat?

De podcaster was zich er waarschijnlijk van bewust dat veel van zijn luisteraars misschien niet bekend zijn met de term ‘sats’. Rogan speculeerde over wie Bitcoin-maker Satoshi Nakamoto eigenlijk was: 

‘Ik weet niet eens of dat zijn echte naam is. Het is een van die dingen waarvan het internet altijd al heeft geprobeerd uit te vinden wie het is ‘ 

Rogan heeft eerder verklaard dat zijn podcast niet per se advertenties van Cash App nodig heeft. Indien waar, maakt dat de promotie op zijn minst een beetje oprecht. 

https://twitter.com/BitcoinMemeHub/status/1288479599060324353?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1288479599060324353%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fcash-app-for-comment-joe-rogan-tells-200m-listeners-to-buy-bitcoin

Contact opnemen met influencers

Cash App, de door Square ontwikkelde betalingsdienst, biedt gebruikers sinds 2018 de mogelijkheid om BTC te kopen en verkopen. CEO van Twitter en Square Jack Dorsey, heeft de laatste tijd blijkbaar meer moeite gedaan om de dienst te promoten.

Dorsey tweette op 14 juli een foto met het Bitcoin-logo op een door Cash App gesponsord NASCAR-voertuig. Deze werd bestuurd door Darrell “Bubba” Wallace. Wallace, de enige Afro-Amerikaanse coureur in NASCAR’s topraces, kwam de afgelopen maanden veel in het nieuws voor zijn inspanningen om racisme in de sport te bestrijden.


Crypto-fan

Rogan gebruikt de privacygerichte browser Brave om internetadvertenties en Google-tracking te vermijden. Verder heeft de podcaster prominente gasten op zijn podcast uit de cryptosfeer gehad, waaronder Bitcoin-bull Andreas Antonopoulos en Elon Musk.