Jamie dimon, jpmorgan
Bitcoin

JPMorgan-baas Jamie Dimon twijfelt aan Bitcoin’s limiet van 21 miljoen munten: ‘Geloven jullie dat echt?’

Jamie Dimon, de CEO van de Amerikaanse bank JPMorgan, staat bekend als een uitgesproken criticus van Bitcoin. In het verleden uitte hij regelmatig zijn twijfels over de fundamenten van de cryptomunt. Zo betwijfelde hij openlijk het vaste maximum van 21 miljoen Bitcoin, zoals dat is geprogrammeerd.

Dimon blijft kritisch over Bitcoin

“Hoe weet je zeker dat het bij 21 miljoen stopt? Hebben jullie de algoritmes gelezen? Ik weet het niet, ik ben altijd sceptisch over dat soort dingen,” verklaarde Dimon destijds. Deze uitspraken zorgden, zoals verwacht, voor felle reacties binnen de cryptogemeenschap. Jameson Lopp, een prominente Bitcoin-expert, reageerde via Twitter en benadrukte dat de Bitcoin-code duidelijk aantoont dat er nooit meer dan 21 miljoen Bitcoin zullen worden gemined.

Ondanks dergelijke feitelijke correcties blijft Dimon zijn scepticisme herhalen. Zo suggereerde hij zelfs dat de anonieme bedenker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, op een dag zou kunnen opduiken en alle Bitcoins zou “wissen.”

Blijvende afkeer van Bitcoin

Dimons afkeer van Bitcoin gaat verder dan alleen deze uitspraken. Tijdens een hoorzitting voor het Amerikaanse Congres in december riep hij zelfs op tot het volledig afschaffen van de cryptosector. Zijn woorden maakten duidelijk dat hij het onderwerp liever zou vermijden, wat bleek uit zijn uitspraak: “Het kan me niet schelen.”

Dit wijst erop dat Dimon mogelijk een gebrek aan begrip heeft van de onderliggende technologie en het potentieel van Bitcoin.

JPMorgan investeert in Bitcoin ETF

Ondanks Dimons persoonlijke afkeer bezit JPMorgan toch een kleine positie in Bitcoin, via aandelen in het Grayscale Bitcoin ETF. Dit toont aan dat er binnen de bank mogelijk een verschil van inzicht is over de waarde en toekomst van crypto.

Dimon is echter niet de enige binnen de traditionele financiële wereld die sceptisch is over Bitcoin. Zijn kritiek weerspiegelt een bredere terughoudendheid binnen traditionele financiële instellingen, waar men vaak neerbuigend kijkt naar Bitcoin en crypto. Desondanks blijft de interesse in Bitcoin groeien, zowel onder particuliere als institutionele beleggers.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Peter Brandt voorspelt Bitcoin koers van $150.000: “Cruciaal moment voor BTC”
ECB waarschuwt voor gevaarlijke gevolgen van stijgende Bitcoin-prijs
Cryptomarkt kleurt rood: Wat is de oorzaak van de Bitcoin koersval van vandaag?
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Handelaar verdient $9 miljoen met investering van $3000 in deze crypto
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk