Bitcoin

JPMorgan CEO Jamie Dimon haalt opnieuw uit naar Bitcoin

JPMorgan CEO Jamie Dimon staat bekend als iemand die HELEMAAL NIETS van Bitcoin moet hebben. Die mening bevestigde hij nog maar eens in een gesprek met CNBC tijdens het World Economic Forum in Davos, Zwitserland. Volgens Jamie Dimon heeft Bitcoin geen waardevolle toepassingen, behalve criminaliteit en ellende.

Jamie Dimon is wel positief over blockchain technologie

Hoewel hij van Bitcoin niets moet hebben, is de onderliggende technologie volgens de CEO van JPMorgan wel waardevol.

“Blockchain is echt. Het is een technologie. Wij gebruiken het. Het faciliteert bewegingen van geld, data en het is efficiënt. Daar hebben we het nu al 12 jaar over en het is nog altijd heel klein.

Dus ik denk dat we hier teveel tijd aan verspild hebben. Wat cryptocurrency’s betreft zijn er twee soorten. Je kunt dan denken aan crypto waar bijvoorbeeld smart contracts aan verbonden zijn, die we kunnen gebruiken om vastgoed en data te verplaatsen.

Dat kan waardevol zijn, het tokeniseren van dingen”, aldus Jamie Dimon.

Bitcoin noemt hij een “pet rock” die helemaal niets doet, behalve het faciliteren van witwassen, fraude, belastingontduiking en andere ellende.

De CEO van JPMorgan begrijpt Bitcoin niet

Dat Jamie Dimon Bitcoin nog steeds niet goed begrijpt, blijkt uit het feit dat hij opnieuw roept dat het “helemaal niet zeker” is dat er uiteindelijk maar 21 miljoen Bitcoin in omloop komen.

Op de een of andere manier denkt hij dat Satoshi Nakamoto in de toekomst weer kan opduiken en met een verstopt stukje code extra Bitcoin kan bijprinten.

De code van Bitcoin is echter volledig openbaar en door duizenden mensen gecontroleerd. Als dat het geval was, dan was dat ondertussen al lang ontdekt.

Daarnaast zou Satoshi Nakamoto, mocht hij nog leven, er veel meer aan hebben om het protocol in stand te houden en zijn eigen ruim 1 miljoen Bitcoin te verkopen. Als hij met de code zou morrelen en het maximum van 21 miljoen zou aanpassen, dan zou hij daarmee de waarde van Bitcoin verwoesten.

Echt lang zal Jamie Dimon niet hebben nagedacht over deze mening, althans dat is te hopen voor de CEO van JPMorgan. Want dat zou betekenen dat hij op dit vlak niet mega intelligent is.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers schiet omhoog na publicatie Amerikaanse werkloosheidscijfers
Bitcoin koers stijgt duizenden dollars op historische dag voor ETFs
Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC