Amerika, verenigde staten
Bitcoin

JPMorgan CEO waarschuwt voor twee donkere wolken die boven VS hangen

JPMorgan CEO Jamie Dimon waarschuwt voor twee donkere wolken die momenteel boven de Verenigde Staten van Amerika hangen. Dan gaat het natuurlijk niet letterlijk over twee donkere wolken, maar over dreigingen op macro-economisch vlak.

De twee donkere wolken die Jamie Dimon ziet zijn de overheidstekorten van Amerika en de geopolitieke spanning die wereldwijd heerst.

Fiscale problemen

De eerste donkere wolk die Jamie Dimon ziet is het fiscale probleem van de Verenigde Staten. Er wordt gigantisch veel uitgegeven door de Amerikaanse overheid, waardoor de tekorten enorm oplopen.

Wat de situatie extra bijzonder maakt, is dat die tekorten oplopen gedurende een periode waarin de centrale bank de monetaire duimschroeven aandraait (hogere rentes).

Volgens Jamie Dimon kan dat ertoe leiden dat de inflatie verder oploopt, waardoor de rente nog verder zou moeten stijgen. Hij waarschuwt dan ook dat de rente in Amerika weleens kan oplopen tot 7 procent, wat kan leiden tot stagflatie of een periode van gedempte economische groei en inflatie.

De grootste storm

Maar dat is niet de grootste storm die Jamie Dimon voorziet voor de wereldeconomie. Dat is volgens hem namelijk de geopolitieke situatie. “Dat is Oekraïne, de humanitaire crisis. Dat is een oorlog niet ver hier vandaag. […] 500.000 mensen zijn vermoord. […] Dit gaat alle wereldwijde relaties aantasten”, aldus Jamie Dimon.

Het lijkt erop dat Jamie Dimon bedoelt dat de oorlog in Oekraïne weleens grote gevolgen kan hebben voor de globalisatie. Jarenlang groeide de samenwerking over de hele wereld, terwijl we nu in een periode zitten dat die globalisatie onder druk staat.

Sommige analisten spreken zelfs van deglobalisatie. Wat zou dat kunnen betekenen voor Bitcoin? De rente van 7 procent die Jamie Dimon lijkt te voorspellen zou in ieder geval dramatisch zijn voor de Bitcoin koers.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers