Bitcoin

JPMorgan: Nog geen vraag naar Bitcoin vanuit klant

Volgens de co-voorzitter van JPMorgan Chase & Co, ‘Daniel Pinto’, zou er nog geen vraag zijn naar Bitcoin vanuit hun klantenbestand. Toch blijft Pinto optimistisch, want hij denkt dat dit zal gaan veranderen.


Vraag is er nu nog niet maar dat zal veranderen

Waar een aantal institutionele beleggers zoals Grayscale Bitcoin inmiddels al groot hebben ingekocht, heeft het in New York gevestigde JPMorgan & Chase dit nog niet gedaan. Waar eerst nog wel eens onduidelijk was waarom zij hier niet in hebben gestapt, is dat nu wel duidelijk geworden.

Vermoedelijk zijn de klanten van JPMorgan dan ook van mening dat de crypto-activaklasse nog niet volwassen genoeg is om in te investeren. Dit verandert echter enorm snel, want steeds meer bedrijven ondersteunen de activaklasse nu, waaronder Tesla. Pinto heeft dan ook aangegeven dat de vraag er op dit moment niet is, maar dat hij er “zeker van is dat dit zal veranderen.”


Groei interesse in crypto

Pinto heeft dan ook in een recentelijke personeelsvergadering laten weten dat hij open staat voor cryptocurrencies zoals de Bitcoin (BTC). Mogelijk zullen hierdoor nu de eerste stappen worden gezet naar het daadwerkelijk investeren in de digitale activaklasse.

Onlangs werd bekend dat Grayscale een aanvraag heeft ingediend voor 5 nieuwe trust-fondsen die cryptocurrency-gerelateerd zijn. Zo wil het naar verluidt een trust opzetten voor het bekende DeFi-platform ‘Yearn Finance’. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

De groeiende interesse in crypto als geheel neemt echter ook enkele problemen met zich mee. Doordat er zo’n grote instroom is van zowel nieuwe bedrijven als individuen, wordt het voor hackers of andere kwaadwillende steeds interessanter om de markt op wat voor manier dan ook te misbruiken. Dit is dan ook een groeiend probleem, dat gekoppeld kan worden aan de groei van crypto als geheel. Wil jij hier nou meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

 

Bitcoin nieuws

Slapend Bitcoin-adres uit Satoshi-tijdperk plotseling geactiveerd na tien jaar rust
Populaire crypto analist ziet ‘fantastische setup’ voor Bitcoin
Bitcoin Whales kopen in 24 uur voor miljarden dollars aan BTC
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC