roken
Bitcoin

JPMorgan vergelijkt Bitcoin met roken: “Doe het niet”

Jamie Dimon, de CEO van JPMorgan Chase, heeft controversiële uitspraken gedaan over het beleggen in Bitcoin door het te vergelijken met roken. Hij beschrijft de cryptocurrency als “onverstandig” en “schadelijk”, en betoogt dat het geen intrinsieke waarde heeft. Bovendien waarschuwt Dimon dat Bitcoin voornamelijk wordt gebruikt voor illegale transacties.

Ondanks deze kritiek zijn belangrijke spelers in de cryptowereld, waaronder investeerders en de koers van Bitcoin zelf, samen met toonaangevende financiële instellingen zoals BlackRock en Fidelity, het niet met Dimon eens.

Zij zien Bitcoin als een legitieme investering met potentie. Deze tegenstelling zorgt voor hernieuwde discussies over de waarde van Bitcoin: is het slechts een tijdelijke trend, of heeft het de potentie om een duurzame en waardevolle investering te zijn?

Dimon is zeer sceptisch over Bitcoin

Dimon staat al langer bekend om zijn kritische blik op Bitcoin. Hij raadt potentiële investeerders al langer aan om deze digitale munt links te laten liggen.

Tijdens een recent interview met CNBC maakte Dimon echter een belangrijk onderscheid tussen blockchain technologie en Bitcoin zelf. Hoewel hij sceptisch blijft over Bitcoin, dat hij minachtend als een waardeloos “siersteentje” bestempelt, erkent hij wel de potentie van blockchain. Hij ziet blockchain als een waardevolle technologie die kan bijdragen aan efficiëntie en praktische toepassingen in de echte wereld, bijvoorbeeld door het gebruik van tokens.

Volgens Dimon is de primaire rol van Bitcoin het faciliteren van illegale activiteiten. Dit vormt voor hem de belangrijkste reden om af te raden in Bitcoin te investeren. Zijn kritiek benadrukt de zorgen rondom de legitimiteit en veiligheid van investeren in cryptomunten, in contrast met de belofte die hij ziet in de onderliggende blockchain technologie.

Crypto gemeenschap uit kritiek

De kritiek van Jamie Dimon op Bitcoin, waarbij hij in januari zelfs suggereerde dat er een verbod op zou moeten komen, werd in de cryptogemeenschap niet positief ontvangen. Toonaangevende figuren binnen deze gemeenschap, zoals Michael Sonnenshein van Grayscale, Mike Novogratz van Galaxy Digital, en Brad Garlinghouse van Ripple, hebben zich publiekelijk uitgesproken tegen de standpunten van Dimon.

Ondanks deze tegenwind blijft Dimon vasthouden aan zijn voorzichtige houding ten aanzien van cryptocurrencies, beargumenterend dat de ermee geassocieerde risico’s zijn standpunt rechtvaardigen. Als een van de invloedrijkste bankiers ter wereld lijkt de kans klein dat Dimon zich ooit zal aansluiten bij het pro-Bitcoin kamp. Voor hem zou een dergelijke ommezwaai bijna neerkomen op gezichtsverlies.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten