wall street
Altcoin

JPMorgan voorziet potentieel Altcoin Season in augustus

Als we de analisten van de grote zakenbank JPMorgan mogen geloven, dan kunnen we in augustus weleens een Altcoin Season krijgen. Dat wil zeggen een periode waarin altcoins beter presteren dan Bitcoin. Daarvoor moet de markt eerst eens goed herstellen van de correcties.

JPMorgan is bullish over het herstel

In een recent onderzoeksrapport merkt JPMorgan op dat zij herstel verwachten van Bitcoin en de cryptomarkt in augustus. Verder constateren de analisten van de grote zakenbank dat de potentie voor liquidaties afneemt.

Toch zorgen de negatieve omstandigheden op de markt ervoor dat de markt zijn schattingen voor dir jaar naar beneden bijstelt. Eerder zette JPMorgan in op een instroom van 12 miljard dollar voor de markt, terwijl dat nu nog maar 8 miljard dollar is.

Maar als de Bitcoin koers stijgt in augustus, volgens de schattingen van de bank, dan kunnen altcoins ook herstellen. JPMorgan vindt het vreemd dat mensen roepen dat groei van Bitcoin slecht is voor de kleinere muntjes op de markt.

Dat is volgens JPMorgan niet het geval, want zij claimen juist dat altcoins de Bitcoin koers gewoon volgen. In de tweede helft van 2023 zagen we altcoins opleven en dat gebeurde ook nadat Bitcoin was gestegen.

Altcoins presteren dramatisch

Op dit moment presteren altcoins simpelweg dramatisch. Ongeveer 70% van de altcoins presteerde over de afgelopen 90 dagen slechter dan Bitcoin, zo blijkt iut de data van BlockChain Center.

De enige altcoins die het beter doen dan Bitcoin zijn Toncoin, PEPE, BONK, Kaspa, Monero en Tron. Daar zitten met Monero en Tron dus twee munten bij die al wat langer meelopen.

Maar als je naar de grafieken van die munten op de langere termijn gaat kijken, dan zie je ook meteen dat ze niet beter presteerden dan Bitcoin. Het is op de lange termijn gewoon heel lastig om beter te presteren dan Bitcoin, omdat de rest van de markt nog steeds op zoek is naar een use case voor de technologie.

Bitcoin daarentegen wordt wereldwijd geadopteerd als digitaal goud, een digitaal spaarmiddel.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Nederlandse analist Michaël van de Poppe: Deze crypto kan komende maand 46% stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt