Ripple rechtszaak
Ripple

Juridische overwinning in zicht: Ripple sterk in rechtszaak tegen SEC

De bekende crypto-advocaat, John Deaton, heeft zijn visie gedeeld op de lopende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hij stelt dat indien Ripple in staat zou zijn om de zaak te schikken voor een bedrag van $20 miljoen of zelfs minder, dit beschouwd zou kunnen worden als een belangrijke juridische overwinning voor het bedrijf.

Ripple staar er goed voor in de rechtszaak

John Deaton, een deskundige in crypto-recht, heeft op het sociale netwerk X (vroeger Twitter) duidelijk gemaakt dat hij denkt dat Ripple veel sterker staat in de rechtszaak tegen de SEC dan sommigen geloven. Volgens hem is de kans groot dat Ripple niet half-half, maar met een grote meerderheid in hun voordeel zal uitkomen, misschien wel met 90 tegen 10.

Deaton’s uitlatingen volgden op een bericht van Stuart Alderoty, de hoofd advocaat van Ripple, die een recente juridische tegenslag voor de SEC aan de kaak stelde. Alderoty’s opmerkingen wezen op een patroon van juridische uitdagingen waarmee de SEC geconfronteerd wordt, wat vermoedelijk bijdraagt aan Ripple’s gunstigere positie.

De mening van Deaton sluit aan bij wat veel mensen die geïnteresseerd zijn in cryptovaluta denken. Zij zien een mogelijke schikking van $20 miljoen als een winst voor Ripple. Deze schikking zou namelijk laten zien dat Ripple weinig problemen zal ondervinden van de rechtszaak en dat het ook positieve signalen afgeeft voor de hele crypto-wereld.

Stand van zaken in de Ripple rechtszaak

In december 2020 is de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak gestart tegen Ripple Labs. De aanklacht was dat Ripple zonder de juiste registratie XRP, hun eigen digitale valuta, had verkocht, wat volgens de SEC beschouwd moest worden als een aanbod van effecten.

Een belangrijke wending in de zaak kwam toen rechter Analisa Torres oordeelde dat XRP, wanneer verhandeld op de secundaire markt, niet als een effect beschouwd kan worden. Dit oordeel vormde een precedent en was een positieve ontwikkeling voor Ripple, omdat het de juridische status van XRP verduidelijkte buiten de initiële verkoop door het bedrijf.

De rechtszaak van de SEC tegen Ripple heeft een nieuwe draai gekregen. Er zijn namelijk minder beschuldigingen tegen de topmensen van Ripple. Dit betekent dat deze leiders van het bedrijf nu minder juridische problemen hebben.

Recentelijk heeft rechter Torres een nieuw bevel uitgevaardigd in antwoord op een verzoek van zowel de SEC als Ripple. Het verzoek betrof het opstellen van een planning voor verdere briefings over de kwestie van institutionele verkoop van XRP. Dit aspect van de rechtszaak gaat over de vraag of Ripple de wetten voor effecten heeft overtreden met de verkoop van XRP aan institutionele beleggers. Rechter Torres heeft opgedragen dat beide partijen tegen uiterlijk 9 november met een gezamenlijk voorstel voor een briefingrooster moeten komen.

De XRP koers stijgt

In de afgelopen week heeft de koers van XRP, de cryptocurrency van Ripple, een indrukwekkende sprong gemaakt, met een toename van meer dan 28 procent. Deze stijging heeft de aandacht van investeerders wereldwijd getrokken.

Een deel van deze positieve beweging in de koers kan worden toegeschreven aan de anticipatie rond de jaarlijkse Ripple Swell conferentie, die op woensdag en donderdag plaatsvindt. De conferentie staat bekend om zijn invloed op de XRP-markt en de algemene perceptie van Ripple’s toekomst.

Er zijn speculaties dat Ripple tijdens deze conferentie een significante aankondiging zal doen. De gemeenschap en investeerders zijn in het bijzonder opgewonden over de mogelijkheid dat Ripple een beursgang zou kunnen aankondigen, wat een grote stap zou zijn voor het bedrijf en zijn cryptomunt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?
XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%