Regulatie Nieuws

Kan Amerika zijn rekeningen nog betalen na 1 juni?

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat de Verenigde Staten van Amerika momenteel in rap tempo zijn spaarpotten leegt om de rekeningen te kunnen betalen. In januari bereikte het namelijk zijn schuldplafond van 31,4 biljoen dollar en sindsdien leeft het op reserves, die nu aardig op beginnen te raken.

Er zijn mensen die beweren dat Amerika op 1 juni de rekeningen niet meer kan betalen als er niet snel een akkoord komt over het schuldplafond.

Wat betekent dat voor Bitcoin?

Op dit moment bevinden de onderhandelingen tussen de Republikeinen en de Democraten in het Congres zich in een behoorlijke impasse. Dat betekent dat Bitcoin vooral zijwaarts handelt in afwachting van een resultaat.

We kregen gisteren wel onverwachts positieve data over de Amerikaanse economie binnen. Het aantal werkloosheidsclaims afgelopen week kwam namelijk binnen op 229.000 stuks, terwijl er 245.000 werden verwacht.

De werkloosheid groeit dus in een lager tempo dan aanvankelijk werd gedacht. Verder groeide de Amerikaanse economie voor het derde kwartaal op rij, ditmaal met een percentage van 1,3 procent.

Die cijfers deden verder weinig met de markt, behalve dat Nvidia weer eens een groene dag had. De chipmaker profiteert natuurlijk buitenproportioneel van de opkomst van kunstmatige intelligentie, waar een hoop chips voor nodig zijn.

Meest waarschijnlijk

Het meest waarschijnlijke resultaat met betrekking tot de impasse in de onderhandelingen over het schuldplafond is dat het Congres en de administratie van president Joe Biden alsnog een akkoord bereiken.

Daarmee zou deze periode van onzekerheid en op sommige momenten volatiliteit tot een einde komen. Wellicht kan Bitcoin daarvan profiteren, maar veel zal afhangen van het volgende rentebesluit van de Federal Reserve.

Voor nu is de verwachting dat zij met een renteverhoging op de proppen komen en op 14 juni nogmaals de rente verhogen met 0,25 procent naar de range van 5,25 – 5,50 procent.

Dat zou niet heel bullish zijn voor Bitcoin en overigens ook een redelijk vreemde beslissing van de Federal Reserve, gezien de agressieve renteverhogingen van de afgelopen 14 maanden. Vooral de economische data van gisteren zal hieraan bijgedragen hebben.

Regulatie nieuws

Rechtszaak van SEC tegen Binance veroorzaakt onzekerheid in de cryptosector
SEC klaagt ook Coinbase aan voor overtreding van Amerikaanse effectenregels
61 cryptocurrencies worden door de SEC als effecten gezien
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen