Bitcoin stijgt
Bitcoin

Kan de Bitcoin koers een nieuwe all-time high bereiken? Golden Cross wijst erop van wel

De koers van Bitcoin lijkt weer in de lift te zitten na het boeken van de beste wekelijkse prestatie van de afgelopen maand. Ondanks een trage start van de week rond het $63.000-niveau, kreeg de grootste cryptomunt halverwege de week een sterke bullish impuls, waardoor de waarde op vrijdag bijna $69.000 bereikte.

Recente on-chain analyses laten zien dat de activiteit op het Bitcoin-netwerk de laatste weken aanzienlijk is toegenomen. Hoewel deze toegenomen netwerkactiviteit waarschijnlijk heeft bijgedragen aan de recente koersstijging, blijft de vraag: hoe ver kan Bitcoin nog stijgen?

Golden Cross kan Bitcoin naar nieuwe hoogtes stuwen

In een recente analyse op CryptoQuant suggereerde analist Yonsei_dent dat Bitcoin mogelijk bezig is met het vormen van een opwaartse marktstructuur. Deze voorspelling is gebaseerd op de groei van het aantal actieve adressen op het Bitcoin-netwerk, een belangrijke indicator voor investeerdersactiviteit.

De toename van actieve adressen geeft waardevolle inzichten in het marktsentiment en de algemene trends. Yonsei_dent maakte gebruik van het 30-daags voortschrijdend gemiddelde (30DMA) en het 365-daags voortschrijdend gemiddelde (365DMA) om het groeimomentum van deze adressen te meten.

Bron: CryptoQuant

Volgens Yonsei_dent zou Bitcoin een nieuwe positieve impuls kunnen krijgen wanneer de 30DMA het 365DMA kruist in een zogenoemde “Golden Cross“. Dit patroon duidt vaak op het begin van een langdurige bullmarkt, wat erop kan wijzen dat Bitcoin zich voorbereidt op een aanval op zijn all-time high van $73.737.

Sterke opwaartse marktstructuur voor Bitcoin

Op dit moment staat de koers van Bitcoin ongeveer 8% onder zijn recordhoogte. Yonsei_dent benadrukt dat Bitcoin sinds juli steeds hogere toppen en bodems laat zien, wat wijst op een “opwaartse marktstructuur”. Deze stijgende toppen en bodems geven aan dat er kracht zit achter de koersbewegingen, wat een positief signaal is voor verdere stijgingen.

Voorzichtigheid geboden: mogelijke bear trap door stijgende wig

Hoewel de vooruitzichten positief lijken, is het belangrijk om op te merken dat de huidige koersbewegingen een “stijgende wig”-patroon laten zien. Dit patroon kan in sommige gevallen een bearish signaal zijn en wijzen op een mogelijke correctie als de koers er niet in slaagt door dit patroon heen te breken. Investeerders blijven daarom voorzichtig in afwachting van verdere ontwikkelingen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Wanneer hoor je tegenwoordig bij de ultra-rijken?
Alle Bitcoin ETF’s nu goedgekeurd voor optiehandel na positief nieuws
Michael Saylor blijft Bitcoin promoten: “Je zult wensen dat je meer had gekocht”
Meer nieuws

Meest gelezen

Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Waarom de XRP koers naar $1.000 kan stijgen als het SWIFT vervangt
Crypto handelaar hint op parabolische stijging voor deze Cryptomunt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk