Bitcoin analyse
Bitcoin

Kan institutionele adoptie van Bitcoin het einde van de vierjarige cyclus inluiden?

De term “Bitcoin-cycli” is wijdverbreid binnen de crypto-gemeenschap, grotendeels dankzij de Nederlandse crypto-analist Plan B. Deze cycli worden aangedreven door de Bitcoin halving, een evenement waarbij de beloning voor miners halveert.

Dit evenement vindt elke vier jaar plaats, wat resulteert in een vierjarige cyclus van stijgende en dalende Bitcoin-markten (bull- en bear-cycli). Met de introductie van de eerste Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs) op de Amerikaanse markt suggereren sommige analisten dat de bekende cyclus mogelijk ten einde komt.

De aanstaande Bitcoin halving staat voor de deur en zal in april plaatsvinden. Vanaf dan zullen miners in plaats van 6,25 BTC per blok, 3,125 BTC ontvangen. Dit zal Bitcoin nog schaarser maken en naar verwachting de verkoopdruk vanuit miners op de lange termijn verminderen. Historisch gezien heeft dit evenement een significante impact op de Bitcoin-koers gehad; na eerdere halvings steeg de prijs van BTC vaak, om uiteindelijk te oververhitten en sterk te dalen.

Impact van Bitcoin ETFs op marktvolatiliteit

De cycli in de Bitcoin-markt kan vaak worden toegeschreven aan een plotselinge toename van hype, aangewakkerd door het bereiken van een nieuwe recordhoogte (all-time high) door Bitcoin.

Deze hype trekt een golf van nieuwe investeerders aan, wat resulteert in explosieve prijsstijgingen die op lange termijn vaak onhoudbaar blijken. Dit leidt uiteindelijk tot een marktcorrectie en markeert het begin van een bear markt.

Geen bearmarkt meer?

Daniel Polotsky, analist en auteur, denkt echter dat de introductie van Bitcoin ETFs hierin verandering zal brengen.

De fondsen zorgen voor een recordhoeveelheid kapitaal instroom. Gezamenlijk hebben de ETFs al voor tientallen miljarden dollars aan vermogen weten te verzamelen. Daarmee zijn de fondsen een van de hardst groeiende ETFs ooit op de Amerikaanse beurs.

Volgens Polotsky zal deze instroom van kapitaal aanhouden, wat er mogelijk voor kan zorgen dat de BTC koers helemaal niet in een bear market komt zoals we dat in het verleden hebben gezien. 

Nog 1 dag: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 1 Dag Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?