blackrock
Regulatie

Kans voor nog meer crypto ETF’s is klein volgens BlackRock

Deze week is Ethereum (ETH) in de voetsporen getreden van Bitcoin (BTC) met de lancering van zijn eigen spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten. Al sinds de waslijst aan Ethereum ETF-aanvragen werden goedgekeurd in mei is er veel gespeculeerd over welke cryptomunten mogelijk als volgende dergelijke beursfondsen kunnen krijgen.

Volgens BlackRock’s hoofd van digitale activa Robert Mitchnick heeft de lancering van Ethereum ETF’s niet per se de deur geopend voor meer fondsen. Hij denkt dat er geen lange lijst van crypto ETF’s zal komen, tot de teleurstelling van velen.

BlackRock pessimistisch over crypto ETF’s

Sinds de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) meer dan twee maanden geleden groen licht gaf voor Ethereum ETF’s, hebben velen gedacht dat dit de weg zou vrijmaken voor meer altcoins om ook dergelijke fondsen te krijgen. Mitschnick denkt hier anders over en heeft hier gisteren tijdens de befaamde Bitcoin Conference in Nashville de verwachtingen over getemperd.

“Ik denk niet dat we een lange lijst van crypto ETF’s zullen zien,” zei Mitchnick in gesprek met Bloomberg ETF-analist James Seyffart. “Als je naar Bitcoin kijkt, vertegenwoordigt het vandaag ongeveer 55% van de marktwaarde. ETH staat op 18%. Het volgende plausibele investeerbare actief zit rond de 3%. Het komt gewoon niet in de buurt van die drempel of trackrecord van volwassenheid, liquiditeit, enzovoort.”

De speculatie over extra crypto ETF’s is tot nieuwe hoogtes gestegen sinds er een race is losgebarsten voor Amerikaanse solana spot ETF’s. Eind juni schudde vermogensbeheerder VanEck de crypto-wereld op met een aanvraag voor een op solana (SOL) gebaseerde spot ETF. Een dag later betrad ook 21Shares de race.

Ondanks de pessimistische blik houdt Mitchnick vertrouwen dat er in de toekomst waarschijnlijk kansen zullen zijn voor bedrijven zoals BlackRock om de cryptomarkt verder te verkennen, omdat het ‘’steeds duidelijker’’ wordt dat crypto als activaklasse ‘’niet zal verdwijnen’’.

BTC- en ETH-fondsen van BlackRock

BlackRock heeft dit jaar enorm veel terrein veroverd binnen het cryptolandschap. In januari was het een van de velen die zijn eigen Bitcoin spot ETF mocht lanceren in de Verenigde Staten, en deze heeft tot op de dag van vandaag al bijna $20 miljard weten te vergaren. Zijn IBIT-fonds heeft verschillende records verbroken en is zelfs een van de best presterende ETF’s dit jaar.

Sinds deze week beschikt BlackRock dus ook over een eigen Ethereum beursfonds. Deze heeft in de eerste drie handelsdagen een totaal van $354,8 miljoen aangetrokken, wat een prima lancering markeert.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?