Tokenisatie
Blockchain

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink

Onderzoekers van het blockchain-orakelplatform Chainlink hebben onlangs in hun sectorrapport, getiteld Beyond Token Issuance, de groeiende kansen voor vermogensbeheerders in de wereld van tokenisatie belicht. Dit rapport komt op een moment waarop de digitale infrastructuren voor financiële activa in ontwikkeling zijn.

Vergroten van beschikbaarheid van activa

Het rapport van Chainlink schetst hoe tokenisatie niet alleen sluimerend kapitaal kan ontsluiten, maar ook de beschikbaarheid van activa kan vergroten en nieuwe verdienmodellen kan creëren. Daarnaast biedt tokenisatie mogelijkheden voor vermogensbeheerders om uniforme klantportefeuilles te creëren, hun dienstenaanbod te differentiëren en hun risicobeheer te verbeteren door middel van geautomatiseerde risicobeoordelingen.

Ryan Lovell, directeur kapitaalmarkten bij Chainlink Labs, benadrukte dat tokenisatie zich al enkele jaren in een onderzoeks- en ontwikkelingsfase bevindt. “Dit leek een beetje op het bouwen van een conceptauto zonder motor of interieur. Het is slechts een basisschil van wat de toekomst zal brengen,” zei Lovell. Hij voegde eraan toe dat de volgende fase meer zal gaan over het opbouwen van de fundamentele infrastructuur die nodig is om tokenized assets samen te stellen en te programmeren binnen traditionele en zowel private als publieke blockchain systemen.

Blockchains integraal onderdeel van financiële ecosysteem

Verder legt het rapport uit dat blockchains een “integraal onderdeel van het bestaande financiële ecosysteem” blijven worden, met een samensmelting van traditionele en op blockchain gebaseerde activa tot één enkel financieel ecosysteem. De voortdurende digitalisering en de superieure infrastructuur die blockchains bieden voor de opslag en transacties van activa, spelen hierbij een cruciale rol.

Lovell wees ook op de krachtige toepassingen die kunnen worden ontsloten door de verbetering van tokens met gegevens uit de echte wereld en het interoperabel maken ervan tussen blockchains en traditionele systemen. Deze gebruiksscenario’s zouden volgens hem meer transparantie bieden, de kosten verlagen en de administratieve processen meer stroomlijnen dan de traditionele financiële infrastructuur.

“Wij werken momenteel actief aan verschillende opwindende initiatieven om instellingen in staat te stellen verder te gaan dan alleen de uitgifte van tokens, tokenized assets gedurende hun gehele levenscyclus te beheren en transacties uit te voeren in de cross-chain economie,” concludeerde Lovell.

Blockchain nieuws

Venezolaanse Regering keurt Cryptomining af wegens hoge elektriciteitsvraag
Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten