Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Kapitaalinstroom naar Canadese Bitcoin ETF’s bereikt nieuw hoogtepunt

De Canadese Bitcoin ETF’s zijn populairder dan ooit. Volgens een recent onderzoek van Glassnode heeft de kapitaalinstroom naar Canadese Bitcoin exchange traded funds namelijk een nieuw hoogtepunt bereikt.


Canadese Bitcoin ETF’s bezitten steeds meer BTC

Beleggers lijken steeds meer vertrouwen te krijgen in de digitale valuta en dat is goed te zien aan de grote kapitaalinstroom. Canadese Bitcoin-ETF’s hebben hun token bezit sinds januari met 6.594 BTC verhoogd. Daarmee heeft het een recordhoogte bereikt van in totaal 69.052 BTC. De Purpose Bitcoin ETF zag volgens Glassnode de grootste toename met een nettogroei van 18,7% tot 35.000 BTC.

Canadese BTC ETF’s bezitten steeds meer BTC – Bron: Glassnode

Beleggers zijn zeer geïnteresseerd in een spot ETF

Een Exchange Traded Fund (ETF) is een op de beurs verhandeld fonds waarmee beleggers kunnen speculeren over de prijs van een aandeel of crypto zonder dat ze er zelf een te bezitten. De Purpose Bitcoin ETF, wat een spot Bitcoin ETF is, is de afgelopen tijd enorm populair. Deze ETF heeft dan ook al $1,68 miljard aan kapitaal onder beheer.

In de Verenigde Staten is zo’n Bitcoin spot ETF nog niet beschikbaar, maar de populariteit in Canada laat zien dat beleggers zeer geïnteresseerd zijn in het product.


Een indrukwekkend gegeven

Een ander opvallend gegeven die Glassnode opmerkte is de grote uitstroom van cryptovaluta uit exchages, naar accumulatie wallets. De uitstroom bereikte zelfs zijn hoogste punt van 2022 van 96.200 BTC per maand. Onderzoekers van Glassnode noemde dit gegeven, in combinatie met de hoge instroom in ETF’s indrukwekkend en zeer positief:

“Het is behoorlijk indrukwekkend om zulke sterke uitstroom van exchanges (spotposities) te zien, in combinatie met een zeer hoge instroom in zowel ETF-producten, DeFi-applicaties als accumulatie-wallets. Dit ondanks de talrijke macro-economische en geopolitieke tegenwind van de afgelopen maanden.”

Met nog slechts 2 miljoen BTC-tokens die gemined kunnen worden, sinds de 19 miljoenste munt werd gedolven op 1 april, wordt de schaarste van Bitcoin een punt van aandacht. Zeker nu de acceptatie en investeringen toenemen. Glassnode concludeerde dat de schaarste van Bitcoin mogelijk weer op de voorgrond komt.

Bitcoin nieuws

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten