Crypto Hacker
Hack

Kaspersky Rapport: crypto-phishing-aanvallen zijn in 1 jaar met 40% gestegen

Volgens een nieuw rapport van Kaspersky, een bedrijf gespecialiseerd in cyberbeveiliging, zijn crypto-phishing-aanvallen in één jaar tijd met 40% toegenomen. Het rapport wijst op een toenemende trend van aanvallen op digitale activa gericht op crypto-investeerders en gebruikers, met als doel hun bezittingen in 2022 te stelen.

Verschillende tactieken worden gebruikt

Het rapport toonde aan dat cybercriminelen verschillende tactieken gebruiken om deze aanvallen uit te voeren, waaronder het creëren van valse websites voor het uitwisselen van cryptocurrency en het versturen van phishing-e-mails en -berichten die gebruikers verleiden om hun privésleutels en andere gevoelige informatie vrij te geven.

In het algemeen verwijst een phishing-aanval naar een type cyberaanval waarbij één of meerdere aanvallers zich voordoen als een legitieme entiteit of persoon, zoals een cryptocurrency-exchange, met als doel het slachtoffer te misleiden om gevoelige informatie vrij te geven, waaronder privésleutels en wachtwoorden.

De aanvallers maken vaak gebruik van frauduleuze e-mails, berichten of websites die sterk lijken op legitieme communicatie, om de digitale activa van het slachtoffer te stelen of hun persoonlijke informatie te gebruiken voor frauduleuze activiteiten.

Vorig jaar ruim 5 miljoen phishing-exploits uitgevoerd

Naar verluidt zijn er in 2022 ongeveer 5.040.520 phishing-exploits uitgevoerd, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de in totaal 3.596.437 exploits die het jaar ervoor werden geregistreerd. Voorlopig kan het cyberbeveiligingsbedrijf geen voorspellingen doen over de trend in 2023.

Onderzoekers van Kaspersky hebben echter onthuld dat deze aanvallen steeds geavanceerder worden en moeilijker te detecteren zijn. Sommige cybercriminelen gebruiken social engineering-technieken om toegang te krijgen tot de crypto-wallets van gebruikers en hun geld te stelen.

Phishing-aanvallen komen vaak voor

Phishing-aanvallen zijn één van de meest voorkomende soorten cyberaanvallen in de cryptowereld en kunnen leiden tot aanzienlijke financiële verliezen voor de slachtoffers. Daarom is het van cruciaal belang dat investeerders en gebruikers van digitale activa waakzaam en voorzichtig zijn bij het omgaan met transacties met digitale activa.

Het Kaspersky-rapport laat een toename zien van het aantal oplichtingspraktijken gericht op de crypto-branche. Daarom is het essentieel dat beleggers alleen vertrouwde crypto-exchanges en -wallets gebruiken.

Het cyberbeveiligingsbedrijf adviseerde investeerders als slot om verschillende maatregelen te nemen om zichzelf te beschermen tegen deze aanvallen, zoals het activeren van tweefactorauthenticatie en wachtwoordbeheerders, en het up-to-date houden van hun software en besturingssystemen.

Hack nieuws

Polygon Discord-kanaal gecompromitteerd: Gebruikers gewaarschuwd voor oplichtingspraktijken
Gehackte cryptocurrencies lijden zwaar onder aanvallen
Nieuwe malware richt zich op PostgreSQL databases voor cryptojacking
Meer nieuws

Meest gelezen

Econoom: Bitcoin herhaalt koersactie van 2019
Crypto-expert doet bizarre claim: ‘IMF zal XRP prijs naar duizenden euro’s drijven’
XRP koers staat op de rand van grootste uitbraak ooit