Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Kazachstan sluit banken en internet af waardoor Bitcoin-mining gevaar loopt

Maatregelen die door de autoriteiten zijn opgelegd om massale protesten in mininghotspot Kazachstan de kop in te drukken, hebben gevolgen voor de Bitcoin-mining en de hash rate van het Bitcoin-netwerk.


Regering komt met maatregelen tijdens protesten in grote steden

Duizenden Kazachstanen gingen deze week de straat op om hun woede te uiten over de sociaal-economische omstandigheden in hun land. Begin deze week zorgde de regering voor enorm hoge prijzen van aardgas en andere brandstoffen. Vervolgens braken er protesten uit in meerdere grote steden. De autoriteiten hebben de noodtoestand afgekondigd.

Meer dan 1.000 burgers zijn gewond geraakt tijdens de demonstraties, zowel onder demonstranten als wetshandhavers. Op 5 januari ontsloeg president Kassym-Jomart Tokayev de regering en beschuldigde hij de ministers van de situatie die uit de hand dreigt te lopen. Rusland heeft inmiddels “vredestroepen” gestuurd nadat Tokayev het geallieerde land om hulp had gevraagd in het licht van een “terroristische dreiging”.

Kazachstan was de afgelopen dagen grotendeels offline, waarbij ook de telefoonverbindingen werden onderbroken. De monitoringgroep Netblocks maakte woensdag bekend dat het land in een internetuitval verkeert. Donderdag bevestigde het door de staat gerunde Khabar 24 TV-nieuwskanaal dat de toegang tot het wereldwijde web is beperkt.

Ondertussen zijn alle bankkantoren in het hele land gesloten, volgens een vertegenwoordiger van de Nationale Bank van Kazachstan. De functionaris, Olzhas Ramazanov, legde uit dat de toezichthouder de beslissing heeft genomen “rekening houdend met tijdelijke internetonderbrekingen en om de gezondheid en het leven van werknemers van financiële instellingen en consumenten van financiële diensten te beschermen.”


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Onrust in Kazachstan heeft effect op de cryptomarkt

De zich snel ontwikkelende gebeurtenissen in Kazachstan hadden invloed op de crypto-markten. De prijs van Bitcoin (BTC) daalde woensdag onder de $44K toen de crypto-economie met ongeveer 4,5% kromp tot $2,25 biljoen. Bitcoin handelt dit moment onder de $43.000.

Door van het harde optreden van de Chinese regering tegen cryptomining in mei, werd Kazachstan erg populair voor crypto-miners. Dit komt mede dankzij de geplafonneerde elektriciteitstarieven en de over het algemeen positieve houding ten opzichte van de industrie. Het gemiddelde maandelijkse hashrate-aandeel van het land overschreed vorig jaar 18%, waarbij het Centraal-Aziatische land veranderde in een belangrijke mining-hotspot.

Kazakhstan Shuts Down Banks, Internet Amid Unrest That Threatens Bitcoin Mining, Hashrate
Bron: Coinwarz

Het nieuwe jaar begon met bijna 229 exahashes per seconde (EH/s) op 1 januari. Hierna daalde de gemiddelde hash rate van het Bitcoin-netwerk eerder deze week onder de 170. Het staat momenteel op 167,86 EH/s.

Leden van de cryptogemeenschap zijn bang voor een verdere verslechtering van de situatie in Kazachstan, wat de hash rate nog meer zou kunnen beïnvloeden. Het is namelijk aantrekkelijker voor miners om te verhuizen naar rechtsgebieden met een stabielere politieke omgeving en stroomvoorziening.

Hoewel Kazachstan aanvankelijk miningbedrijven verwelkomde en maatregelen heeft genomen om de sector te reguleren, hebben de autoriteiten de toenemende problemen van het land met elektriciteitstekorten toegeschreven aan de toestroom van miningbedrijven. Het stroomtekort bedroeg in de eerste drie kwartalen van 2021 meer dan 7%.

Onderbrekingen in de energievoorziening hebben sommige bedrijven al gedwongen cryptofarms te sluiten en apparatuur te verplaatsen naar andere bestemmingen, zoals de VS.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt
Breaking: Crypto fonds Three Arrow Capital is failliet Breaking: Crypto fonds Three Arrow Capital is failliet
Bitcoin koers zakt tot $20K nu druk op cryptomarkt toeneemt Bitcoin koers zakt tot $20K nu druk op cryptomarkt toeneemt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten