Bitcoin koers
Solana

Koersanalyse: Solana nadert cruciaal niveau – is een uitbraak naar $310 mogelijk?

Na de recente renteverlaging in de Verenigde Staten kleuren de crypto koersen eindelijk weer groen en is het optimisme teruggekeerd. Met Bitcoin (BTC) en vrijwel alle altcoins die de weg omhoog hebben hervat, is het belangrijk om de balans op te maken en te kijken naar realistische koersdoelen.

In deze analyse richten we ons op Solana (SOL), een van de grootste en best presterende altcoins van dit moment.

Mooi consolidatiepatroon

Solana, met een huidige koers van ongeveer $150, staat bekend om zijn volatiliteit, en de afgelopen maanden waren hierop geen uitzondering. De prijs van SOL steeg in maart boven de $200, maar daalde in juli naar een dieptepunt van ongeveer $110, een daling van bijna 50%.

Ondanks deze schommelingen heeft SOL de afgelopen maanden een duidelijk consolidatiepatroon laten zien. De bovenkant van dit patroon ligt rond de $188, terwijl de ondergrens zich bevindt in de zone tussen $120 en $125. Deze ondergrens heeft de afgelopen maanden zes keer gefungeerd als sterk steunniveau en diende ook als weerstand bij de piek van december vorig jaar.

Consolidatie op de dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek nadert SOL momenteel de middenlijn van dit parallelle consolidatiekanaal, die zich rond de $155 bevindt. Dit niveau is een belangrijke kortetermijnweerstand. Als SOL erin slaagt om deze barrière te doorbreken, komt de bovenkant van het kanaal op $188 in zicht als het eerste koersdoel. Voorwaarde voor dit positieve scenario is echter dat SOL boven het steunniveau van $120 blijft.

Mocht SOL het niveau van $188 bereiken, dan volgt daar de grote test. Als de cryptomarkt in de komende weken en maanden het positieve momentum kan vasthouden, zal SOL waarschijnlijk uit dit consolidatiepatroon uitbreken. De vraag is dan: hoe ver kan SOL stijgen? Hiervoor moeten we kijken naar de wekelijkse grafiek.

Wekelijkse grafiek en langetermijn koersdoel

Op de wekelijkse grafiek is het consolidatiepatroon op de lange termijn duidelijk zichtbaar. Een uitbraak naar boven, die gezien kan worden als een ‘bull flag’, zou een koersdoel van bijna $310 betekenen. Dit komt mooi overeen met het 1,618 Fibonacci extensieniveau, dat net boven de $300 ligt. Hierbij is het 0-niveau het dieptepunt van de bearmarkt en het 1-niveau de onderkant van het huidige consolidatiepatroon.

Wekelijkse grafiek en langetermijn koersdoel

Conclusie

Met het huidige optimisme ligt de weg naar boven open voor Solana. Een eerste koersdoel is de bovengrens van het consolidatiepatroon op $188. Dit niveau wordt een cruciale test voor SOL. Als de komende maanden positief uitpakken, kunnen we voorzichtig verder kijken naar hogere koersdoelen op de lange termijn. De zone tussen $300 en $310 is daarbij een duidelijk eerste langetermijn target, waar zowel het koersdoel van het consolidatiepatroon als het 1,618 Fibonacci-niveau samenkomen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Solana nieuws

Solana introduceert nieuwe Web3-smartphone: de Seeker
Experts verwachten een Solana koers van $200 eind 2024
Solana breekt record met meer dan 5 miljoen dagelijkse gebruikers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13