Ripple xrp token
Ripple

Komt er een schikking tussen Ripple en de SEC?

Er wordt veel gespeculeerd over het langverwachte oordeel in de langlopende rechtszaak tussen Ripple en de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). Een van de onderwerpen van discussie is een mogelijke schikking.

Advocaat Deaton adviseert Ripple een schikking te accepteren

Advocaat John Deaton, die als Amicus Curiae in de XRP-rechtszaak fungeert, heeft zijn visie gegeven op een mogelijke schikking. Hij heeft geadviseerd dat Ripple volledig over kan gaan tot een schikking als de Amerikaanse SEC schriftelijk erkent dat zowel de lopende als toekomstige verkopen van Ripple’s cryptomunt, XRP, geen effecten zijn en als de commissie ook erkent dat de verkopen van XRP op de secundaire markt door individuen (inclusief beurzen) niet in aanmerking worden genomen als effecten.

De advocaat is trouwens ook van mening dat Ripple misschien wel geen genoegen wil nemen met een schikking, omdat het vecht voor duidelijke crypto-regelgeving.

Toch zou een schikking volgens de advocaat wel verstandig zijn. Als Ripple Labs niet schikt, en de zaak verliest zou er een nieuw proces kunnen volgen die meer dan tien jaar zal duren.

Schikking voor de uitspraak

Als de partijen besluiten tot een schikking te komen vóór de uitspraak, kan dit een precedentwerking voorkomen. Het is trouwens zo dat de partijen zowel voor als na de uitspraak van de rechtbank kunnen schikken.

Stuart Alderoty, de Chief Legal Officer van Ripple, verklaarde eerder dat de Amerikaanse SEC vier van zijn vijf zaken in het Hooggerechtshof heeft verloren. Dit geeft aan dat Ripple en zijn legal-team geloven in een overwinning.

Ripple nieuws

Krijgt Ripple een boete van $100 miljoen? Advocaat geeft opheldering
Naderen Ripple en SEC een schikking? Boete van $102 miljoen verwacht
SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen