Bitcoin ETF
Bitcoin

Komt er toch een Bitcoin ETF? SEC in laatste gesprekken met beurzen

Het is je vast niet ontgaan. De crypto markt kleurde rood en dat had alles te maken met de negatieve geruchten over de Bitcoin (BTC) Spot exchange-traded fund (ETF) die naar buiten kwamen. Een rapport van Matrixport beweerde dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) deze aanvragen zou afkeuren.

Gisteren waren er echter cruciale gesprekken gaande tussen de SEC en toonaangevende beurzen zoals Nasdaq en NYSE, waarin belangrijke punten omtrent de ETF-aanvragen worden besproken.

Goedkeuring van Bitcoin ETF lijkt aanstaande

In contrast met het negatieve nieuws, wijst analist Eric Balchunas op de mogelijke positieve wending van deze gesprekken. Hij suggereert dat de samenwerking tussen de SEC en de beurzen, gericht op het verfijnen en verbeteren van de aanvragen, een indicatie kan zijn van een aanstaande goedkeuring van de Bitcoin ETFs. Deze benadering verschilt van de gebruikelijke procedure, waar aanvragen vaak meerdere keren herzien en opnieuw ingediend moeten worden, en kan duiden op een optimistischer toekomstbeeld voor de Bitcoin ETFs.

Impact van een afwijzing van de Spot ETF op de Bitcoin koers

De mogelijke goedkeuring van een Spot ETF wordt breed gezien als een cruciale mijlpaal die de acceptatie en legitimiteit van Bitcoin in institutionele portfolio’s aanzienlijk zou versterken. Dit zou, op termijn, kunnen leiden tot verhoogde institutionele investeringen in Bitcoin.

Gisteren kregen we echter een duidelijk beeld van de negatieve impact die het uitblijven van deze goedkeuring kan hebben. De afkeuring van de financiële producten leidde tot een abrupte daling van de BTC koers, die van $45.300 kelderde tot onder de $42.000. Deze daling, meer dan 6% in slechts een uur, illustreert de gevoeligheid van de markt voor ontwikkelingen omtrent de Spot ETF.

Bitcoin vs diamanten

Als het aan Bary Rahma ligt, hoeven we ons geen zorgen te maken om de Bitcoin prijs. De digitale munt overtreft volgens hem diamanten als investering. De reden? Bitcoin’s absolute schaarste in tegenstelling tot diamanten, waarvan de zeldzaamheid afneemt door de opkomst van laboratoriumgekweekte alternatieven.

Lab-diamanten winnen aan populariteit vanwege hun betaalbaarheid en ethische productie. Mary Carmen Gasco-Buisson van Pandora benadrukt dat consumenten vooral de schoonheid en betekenis van diamanten waarderen, ongeacht hun oorsprong. In deze context wordt Bitcoin, met zijn vaste aanbod en groeipotentieel, al helemaal bij een ETF goedkeuring, gezien als een unieke en onveranderlijke waardevolle investering.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?