NFT Nieuws

NFT Nieuws

Nieuwe service voor Ethereum NFT’s: Koop een Bored Ape en betaal later

Teller’s op Polygon gebaseerde platform laat gebruikers een aanbetaling doen en een lening afsluiten om Ethereum NFTs te kopen.

Nu kopen, later betalen

Zelfs na de dalende prijzen tijdens de aanhoudende bearmarkt, kost een Bored Ape Yacht Club NFT nog altijd meer dan $104.000. Het gedecentraliseerde leenprotocol Teller heeft een oplossing bedacht om dit een beetje minder ontmoedigend te laten lijken:

Koop nu een ‘blue chip’ NFT en betaal later

Teller’s nieuwe functie is vergelijkbaar met die van startups als Affirm en Klarna. Wel zijn er enkele belangrijke verschillen. Het is momenteel alleen beschikbaar voor een klein aantal NFT-projecten. Daarnaast worden de fondsen verstrekt door potentiële kredietverstrekkers die liquiditeit aanbieden via het platform.

De dienst, genaamd Ape Now, Pay Later, draait op Ethereum-schalingsplatform Polygon. Ryan Berkun, oprichter en CEO bij Teller Finance, zegt dat het platform helpt een behoefte in de markt te vullen. Het stelt potentiële kopers in staat toegang te krijgen tot duurdere NFT-assets door in de loop van de tijd te betalen.

Het kopen van NFT’s is een van de dingen die Web3 consumenten op dit moment willen doen. Nu kopen, later betalen is een no-brainer.

– Aldus Berkun.

Hoe werkt het?

Het werkt als volgt. Als een gebruiker bijvoorbeeld een Bored Ape Yacht Club NFT wil die op de OpenSea marktplaats staat, dan kunnen ze het platform van Teller gebruiken om aan te geven dat ze dat asset willen kopen. De gebruiker moet een aanbetaling doen van maar liefst 50%, afhankelijk van het project. Vervolgens probeert het platform de kandidaat te matchen met een kredietverstrekker.

Als de match succesvol is en een kredietverstrekker de voorwaarden aanvaardt, wordt de aanbetaling samengevoegd met de rest van de fondsen van de kredietverstrekker. De NFT wordt gekocht van OpenSea en wordt in een wallet geplaatst tijdens de aflossingscyclus. Als alle betalingen op tijd worden gedaan, ontvangt de kredietnemer de aangekochte NFT uit de wallet.

Stijgende NFT-markt

Een NFT is een blockchain token dat wordt gebruikt om het eigendom van een item aan te tonen. Ze worden gebruikt voor kunstwerken, profielfoto’s, toegangspasjes en tickets. De NFT-markt steeg in 2021 tot een handelsvolume van $25 miljard. Dit jaar heeft het al ongeveer $20 miljard aan handel genoteerd.

Ondersteunde Ethereum NFT projecten zijn onder andere de Bored Ape Yacht Club en Mutant Ape Yacht Club. Ook Moonbirds, Doodles, Cool Cats, Azuki, Meebits, Adidas Originals: Into the Metaverse, RTFKT-MNLTH, en Murakami Flowers Seed doen mee.

Voor de Adidas NFT’s is de laagste aanbetaling vereist, het bedraagt slechts 25% van de kosten. De RTFKT-MNLTH en Murakami zitten elk op 33%. Voor alle andere ‘blue chip’-collecties is een aanbetaling van minimaal 50% vereist.

Berkun zei dat de tarieven werden gekozen op basis van factoren zoals marktliquiditeit en volatiliteit. Zo zijn de Adidas NFT’s in feite onderling verwisselbaar, omdat ze er allemaal hetzelfde uitzien en ze de houders dezelfde functionaliteit bieden. Anderzijds is elke Bored Ape of Doodle uniek.

Nieuwe NFT infrastructuur

De dienst van Teller maakt deel uit van een opkomende golf van NFT-centrische financiële infrastructuur, waaronder leenplatforms zoals NFTfi en Arcade. Die platforms stellen NFT-eigenaren in staat om cryptocurrency-leningen af te sluiten door hun NFT’s als onderpand te gebruiken.

Het platform van Teller daarentegen faciliteert de aankoop van NFT’s via leningen, maar het is niet het enige. Cyan is een andere crypto startup die een buy now, pay later-functie aanbiedt voor het financieren van NFT-aankopen. Het heeft onlangs financiering opgehaald van Animoca Brands en OpenSea.

Er zijn natuurlijk risico’s aan verbonden. De NFT-markt staat bekend om zijn volatiliteit en kredietverstrekkers nemen de gok dat een bepaald NFT-project tijdens de looptijd van de lening aanzienlijk in waarde kan dalen. Maar als de koper de lening niet terugbetaalt, kan de leninggever de NFT opeisen en proberen deze te verkopen om de verliezen terug te verdienen.

Een dergelijk platform kan hier ook misbruik van maken. Als iemand bijvoorbeeld voorkennis heeft over een belangrijke aankondiging rond een NFT-collectie waarvan hij denkt dat die de waarde zal toenemen, dan kan hij voordeel halen uit een lening tegen de huidige prijs. Zo is de potentiële koper de verwachte prijsstijging voor.

De nieuwe functie in de toekomst

Berkun suggereerde dat de crypto- en NFT-industrie zich moet buigen over dit mogelijke scenario’s. Hij wees op de situatie met voormalig OpenSea topman Nate Chastain. Hij profiteerde van het kopen en verkopen van NFT’s met behulp van bevoorrechte informatie. Chastain wordt nu aangeklaagd. Berkun zei hier het volgende over:

“Dit is echt een belangrijke vraag die wij ons als sector moeten stellen. Hoe kunnen deze producten worden gemanipuleerd? Op dit moment hebben we niet een soort ethos in deze sector om degenen met voorkennis te beperken om geen NFT te kopen. Daar zullen beschermingsmechanismen omheen gebouwd moeten worden. Dit type financiering is vergelijkbaar met het kopen van een product met een creditcard. De maatregel moet de persoon met voorkennis stoppen, niet het platform zelf.”

Berkun gelooft dat de functie des te nuttiger zal worden naarmate NFT use cases zich uitbreiden. Zaken als muziek NFTs, virtueel land in metaverse games, en zelfs NFTs die real-life onroerend goed vertegenwoordigen beginnen steeds meer op te komen.

Dit is de kern van de infrastructuur waar Web3 heen gaat. Vooral als we beginnen na te denken over het snijvlak van WiFi en de NFT wereld.

NFT nieuws

OpenSea verandert op verzoek van gebruikers beleid rondom gestolen NFTs OpenSea verandert op verzoek van gebruikers beleid rondom gestolen NFTs
Voetbalclub Arsenal ontvangt tweede waarschuwing van ASA Voetbalclub Arsenal ontvangt tweede waarschuwing van ASA
Pre-order klanten van Samsung’s Galaxy Z Fold & Flip 4 krijgen NFT’s Pre-order klanten van Samsung’s Galaxy Z Fold & Flip 4 krijgen NFT’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten