Blockchain,, Trending

Korea’s oudste bank lanceert nationaal blockchain leningenplatform

De Shinhan Bank in Korea is de oudste bank van het land. Zij hebben laten weten dat het een op de blockchain-gebaseerd leenplatform gaan lanceren. Met dit nieuwe platform moet het leenproces enorm worden versneld.


Shinhan Bank

Het nieuwe blockchain leenplatform van de Shinhank Bank in Korea is ontwikkeld om zowel kosten in het leenproces te verlagen als de tijd die dit in beslag neemt te verkorten. Met dit platform kunnen inwoners uit het land online leningen aanvragen en wanneer goedgekeurd, hun tegoeden verkrijgen. Hier komt dan geen persoonlijke interactie meer voor. Dit is voor het eerst dat er in het land zo’n dergelijk type innovatie plaatsvindt.


Leningen

De blockchain-technologie komt hier van pas bij het verifiëren binnen het netwerk van aangesloten instellingen en banken. Instellingen en banken kunnen zich registreren in het netwerk met behulp van een eenmalig beveiligd wachtwoord. Dit wachtwoord moeten zij vervolgens na de eerste keer inloggen zelf aanpassen. Ook dit zal het proces moeten versnellen.


Diensten verlenen op afstand

Volgens de een functionaris van bank is deze stap cruciaal. Zo probeert het bedrijf namelijk hun diensten aan te bieden voor klanten op afstand. Dit soort ontwikkelingen van innovaties waardoor de toegang tot diensten van de bank op afstand moet worden vergroot.