Bitcoin, investeerder
Bitcoin

Korte-termijn investeerders springen massaal op Bitcoin?

Het lijkt erop dat de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten voor een opvallende ontwikkeling zorgen. Sinds januari zijn de holdings van korte-termijn investeerders – mensen die hun Bitcoin minder dan 155 dagen bezitten – met 55% toegenomen. Dat wijst erop dat mensen momenteel in vrij extreme mate speculeren op de Bitcoin koers.

Waarom stijgt de Bitcoin koers niet?

De Bitcoin koers reageert amper tot niet op deze ontwikkeling, omdat veel bestaande investeerders hun munten in de verkoop gooien. Zij hebben nu natuurlijk de kans om hun Bitcoin weer rond de all-time high van 2021 te verkopen en veel lijken daarvan te profiteren.

Bitcoin handelt nu al enkele maanden in dezelfde koersrange en slaagt er maar niet in om uit te breken. Voor deze cyclus is dan ook nog geen overtuigende nieuwe all-time high neergezet voor Bitcoin.

Het lijkt erop dat we geduld moeten hebben en moeten wachten op een verbetering in het macro-economische klimaat. De inflatie in de Verenigde Staten is ook na de positieve score van gisteren nog te hoog. Als gevolg daarvan is er weinig ruimte voor de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) om de rentes te verlagen.

Lange-termijn investeerders beginnen weer te kopen

Na de all-time high van 14 maart begonnen lange-termijn investeerders hun Bitcoin wat te verkopen. Maar dat lijkt inmiddels weer om te draaien. Ook Bitcoin whales kopen nu agressief in. Het lijkt er dan ook op dat zij zich voorbereiden op de volgende koersexplosie van Bitcoin.

Daar is uiteraard geen garantie op, maar het is wel hoopgevend om te zien dat dergelijke investeerders nu weer zijn begonnen met kopen. Dat biedt in ieder geval wat hoop voor de maanden die voor ons liggen.

Veel blijft echter afhangen van de macro-economische situatie. De inflatie moet omlaag, zodat de rentes kunnen zakken en de financiële markt weer een positieve slinger kan krijgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten