Bitcoin

Kryptoin dient Nieuw Bitcoin ETF voorstel in

‘Kryptoin Investment Advisors’ heeft op 15 oktober een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commisson (SEC) om een Bitcoin ETF te lanceren.


Hoe de BTC ETF werkt

In het document, dat gepubliceerd is door de SEC, staat dat de Bitcoin ETF bedoeld is om te verhandelen op de New York Stock Exchange Arca.

Het bedrijf is van plan Bitcoins vast te houden en de waarde van de aandelen te bepalen aan de hand van de ‘Chicago Mercantile Exchange Bitcoin Reference Rate’. De BTC die het bedrijf vasthoudt zal worden bewaard bij een niet gespecificeerde derde partij.

Het bedrijf zal dus zelf Bitcoins vasthouden. Echter, zal het de Bitcoins niet rechtstreeks kopen of verkopen. Het bedrijf zal het kopen via aandelen die ‘baskets’ worden genoemd. Dit werkt op de volgende manier:

“Wanneer het zijn Aandelen verkoopt of terugkrijgt, zal het dit doen in transactie blokken van 100.000 Aandelen genaamd ‘Baskets’ tegen de intrinsieke waarde van de Trust. Alleen Geautoriseerde Kopers mogen Aandelen kopen of inwisselen bij de Trust, en zij doen dit door Bitcoin aan de Trust te leveren in ruil voor Aandelen. “


Deze Bitcoin ETF is speciaal

We hebben al heel veel aanvragen gezien voor een Bitcoin ETF, maar toch is deze wel een beetje speciaal. Een opmerkelijk feit is namelijk dat de baas van Kryptoin Jason Toussaint is. Deze Toussaint is de voormalig directeur van de ‘World Gold Council’ en ex vermogensbeheerder van ‘SPDR Gold Shares’, één van de grootste goud ETF’s ter wereld.

Of deze BTC ETF goedgekeurd wordt is natuurlijk verre van zeker. Er zijn al heel veel aanvragen gedaan en ook weer afgekeurd. Ondertussen wordt de race om de eerste gereguleerde Bitcoin ETF te lanceren steeds competitiever.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC