DeFi
Blockchain

Kujira DeFi-platform onder vuur na liquiditeitscrisis en aankondiging van nieuwe DAO

Kujira, een gedecentraliseerd financieel platform (DeFi), heeft onlangs grote uitdagingen gekend na een initiatief om de liquiditeit en activiteit binnen het ecosysteem te verbeteren. Het team had operationele fondsen ingezet met de bedoeling het platform te versterken, maar dit leidde tot onverwachte problemen.

Voorstel ingediend voor oprichting van een DAO

In een officiële verklaring via het sociale media platform X legde het Kujira-team uit dat hun inspanningen werden beantwoord met “exploits, sociaal gemanipuleerde aanvallen en fall-outs binnen het ecosysteem”, wat resulteerde in een snelle verkoopgolf en destabilisatie van de markt.

Om de situatie te beheersen, kondigde Kujira aan dat ze een voorstel zouden indienen voor de oprichting van een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO), genaamd de Kujira Operational DAO. Deze DAO zou de verantwoordelijkheid krijgen over de Kujira Treasury en de kernprotocollen van het platform, met als eerste doel het veilig verminderen van schulden.

Het team benadrukte dat ze hard hadden gewerkt om alle posities veilig te stellen, maar de snelle verkopen maakten dit onmogelijk. “Alhoewel dit door een selecte groep opzettelijk was, nemen we natuurlijk de volledige verantwoordelijkheid voor het feit dat de positie op dit punt is gekomen, en het spijt ons oprecht dat het de prijs heeft beïnvloed,” aldus de verklaring.

Beschuldigingen van bepaalde influencers weerlegd

Daarnaast weerlegde het team beschuldigingen van “bepaalde influencers” op X die speculeerden dat de aanhoudende situatie een ‘rug’ was. Ze benadrukten dat de schatkist veilig is, met 14 miljoen native KUJI-tokens die onaangetast blijven.

Het voorstel voor de Kujira Operational DAO omvat ook het gebruik van het Bonds-product van Fuzion, waarmee de community korting kan krijgen op $KUJI met verschillende looptijden en vestingschema’s, om zo de lange termijn prijseffecten te minimaliseren. Verder is er een plan om de Community Pool te migreren naar de Operational DAO, wat een langere en zorgvuldiger stemperiode voor subsidieaanvragen mogelijk maakt.

Aankondiging geeft gemengde reacties

De aankondiging leidde tot gemengde reacties binnen de community. Zo noemde Blockchain Ecologist het besluit “extreem onverantwoordelijk management”. Ondanks de kritiek gaat het team door met hun plannen en belooft de roadmap voor “BOW v2, USK v2, GHOST v2 en Perps” de komende maanden op te leveren.

Het Kujira-team blijft vastberaden om de uitdagingen aan te pakken en de toekomst van het platform veilig te stellen door middel van deze nieuwe DAO-structuur.

Blockchain nieuws

Hut 8 breidt samenwerking met Bitmain uit en lanceert krachtige ASIC-miner met vloeistofkoeling
Google Cloud introduceert nieuwe Ethereum-service voor ontwikkelaars
1inch lanceert nieuwe functie voor veilige cross-chain swaps met “Fusion+” technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom