Bitcoin Nieuws

Kunnen we nog een kerstrally verwachten voor Bitcoin?

De decembermaand is doorgaans een goede maand voor Bitcoin. In 2017 bereikte Bitcoin in deze maand zijn all-time high van dat moment om vervolgens in 2018 de bodem neer te zetten. Ook in december 2020 begon Bitcoin aan zijn opwaartse run die ons in 2021 uiteindelijk richting een koers van 65.000 dollar in het voorjaar en zelfs 69.000 dollar in november bracht. Voor nu staat het er minder voor en is het hopen op een nieuwe kerstrally.

BTC 19 dec 2022
BTC koers 1 week per candle – Bron: Tradingview

Vecht niet met de Fed

In de investeringswereld zeggen de ervaren jongens vaak dat het niet slim is om met de Federal Reserve te vechten. Hiermee bedoelen ze dat het niet intelligent is om koersstijgingen te verwachten als de Federal Reserve aangeeft dat het de rente nog stevig wil verhogen. Nu staat het in zijn gevecht tegen de inflatie zelfs schouder aan schouder met de Europese Centrale Bank. Waardoor de twee grootste centrale banken ter wereld de rente verhogen.

Dat is het ideale recept voor een hoop ellende op de financiële markten. Vorige week zagen we het effect van de renteverhogingen van beide instituten. Er volgde een zee van rood, met name na de persconferenties van voorzitters Jerome Powell (Fed) en Christine Lagarde (ECB). Zij gaven tijdens hun toespraken hele duidelijke signalen dat de renteverhogingen nog niet voorbij zijn en dat het gevecht met de inflatie nog allesbehalve gewonnen is.

Wanneer komt de koerswijziging?

Nu speculeert de markt al maanden op een zogenaamde koerswijziging (of pivot) van de Federal Reserve. Zij zijn als centrale bank als eerste ter wereld begonnen met de renteverhogingen, waardoor iedereen verwacht dat zij ook het eerste klaar zijn met de inflatie. Powell gaf tijdens de persconferentie van afgelopen week echter aan dat we niet hoeven te rekenen op renteverlagingen in 2023.

Dat neemt echter niet weg dat er steeds meer angst is voor een recessie in de Verenigde Staten. Op vrijdag moest het land de zwakste PMI-cijfers in twee jaar tijd presenteren. PMI staat voor Purchasing Manager Index en is een enquête met enkele inkoopmanagers van belangrijke bedrijven in de Verenigde Staten. Dat waren niet de enige cijfers die enigszins zorgwekkend waren voor het land.

Het gevaar is dat de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank de rente blijven verhogen in een economie die zo langzamerhand piept en kraakt. We hebben momenteel dus te maken met een hoop stoere praat van de centrale bankiers, maar we moeten nog maar zien hoe ze handelen als er straks daadwerkelijk een recessie uitbreekt.

Bitcoin nieuws

Handelaar die uitbraak van 2023 voorspelde is extreem bullish
Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto
Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden